Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ - ΚΑΤΑΝΤΙΑ...

Μόλις έφυγε η κορβέτα Τούρκοι μπήκαν στο ΓΕΕΘΑ για "μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης"... 

Image

Την ώρα που η Τουρκική κορβέτα ολοκλήρωνε την σχεδόν 36ωρη πρόκλησή της στο Αιγαίο και έμπαινε στα τουρκικά νερά, ετοιμαζόταν να...
μπει στο ΓΕΕΘΑ μια στρατιωτική αντιπροσωπεία της Τουρκίας για συζητήσεις. Οχι, στο πρόγραμμα δεν ήταν συζήτηση για την πορεία της κορβέτας ''Μπουγιουκαντά'' από ανοιχτά του Κόλπου Ξηρού μέχρι τον ναύσταθμο του Ακσάζ μέσω ...Καφηρέα και ...Κυκλάδων- αλλά ένας από τους επαναλαμβανόμενους κύκλος συζητήσεων για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ( ΜΟΕ) μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΘΑ) των δυο χωρών για το επόμενο έτος (2015).

Η ανακοίνωση έγινε μόλις τώρα - για ευνοήτους προφανώς λόγους. Τώρα , επί της ουσίας, όπως μας διαβεβαιώνει αρμόδια στρατιωτική πηγή του ΓΕΕΘΑ, δεν προσετέθη τίποτα το νέο που να αλλάζει το γνωστό πλαίσιο. ''Αν θα γίνει ένας λιγότερο ή ένας περισσότερο ποδοσφαιρικός αγώνας ή μια ανταλλαγή επισκέψεων, αυτό δεν έχει καμιά ουσιαστική σημασία. Σε αυτό το επίπεδο σημασία έχει να κρατάμε ανοιχτή μια γραμμή επικοινωνίας. Τα περισσότερα τα αποφασίζουν οι κυβερνήσεις δια των αρμοδίων υπουργείων.''ειπώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου