Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΞΕΦΥΓΕ ΕΝΤΕΛΩΣ - ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Στα όρια ενδέχεται να φτάσει η αντιπαράθεση μεταξύ Βρετανίας και Γερμανίας αν ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμείνει στη θέση του να θέσει όριο στον αριθμό των μεταναστών από χώρες της ΕΕ που θα μπαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο... 


Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ δεν αποκλείεται ακόμη και να διακόψει τις προσπάθειές της για παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Όπως αναφέρει το Spiegel, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους, στη...
σύνοδο κορυφής τον Οκτώβριο, η Μέρκελ φέρεται να προειδοποίησε τον Κάμερον πως ωθεί τη χώρα του σε ένα «σημείο χωρίς επιστροφή» σχετικά με την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αν περάσει αυτό το σημείο το Βερολίνο «θα πάψει να αγωνίζεται για την παραμονή της Βρετανίας στους κόλπους της Ένωσης», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Όπως υπογράμμισε κυβερνητικός αξιωματούχος, βασική αιτία διαφωνίας είναι η πρόθεση του Κάμερον να θέσε όριο στον αριθμό μεταναστών που εισέρχονται στη Βρετανία από τις χώρες της ΕΕ. «Η ελεύθερη μετακίνηση είναι από τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών των χωρών μελών της ΕΕ», σημειώνεται και η Μέρκελ φέρεται να υπογράμμισε στον Κάμερον πως η πρόθεσή του «πλήττει τις ίδιες τις αρχές της Ένωσης».

Ωστόσο ο βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται υπό αντιευρωπαϊκές πιέσεις στη χώρα του, οι οποίες έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα από την άνοδο του αντιευρωπαϊκού κόμματος UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ. Ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, στο εσωτερικό του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματός υπάρχουν πολλοί που ζητούν από τον Κάμερον να προχωρήσει στην θέσπιση ορίου στη μετανάστευση, ενώ ο ήδη ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει πως θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου