Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΖΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Αμόρφωτο μένει μεγάλο ποσοστό μαθητών της Πάτρας, που αναγκάζεται να σταματήσει το σχολείο με την ολοκλήρωση του Γυμνασίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των εκπαιδευτικών, που βλέπουν κάθε χρόνο όλο και λιγότερα παιδιά μέσα στις τάξεις τους...


Αιτία, η οικονομική στενότητα των οικογενειών, το «Νέο Λύκειο» και το Σύστημα των Εξετάσεων για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που απαιτούν από τους γονείς να...
έχουν γεμάτο πορτοφόλι για την εκπαιδευτική βοήθεια των παιδιών τους με φροντιστήρια, μιας και στα σχολεία με τις περικοπές σε κονδύλια και εκπαιδευτικούς τα κενά δεν μπορούν να καλυφθούν.
Τα παιδιά που εγκαταλείπουν το Λύκειο δεν μπορούν να στραφούν στην Τεχνική Εκπαίδευση, γιατί εκεί τα προβλήματα με την έλλειψη ειδικοτήτων είναι ακόμα περισσότερα, με αποτέλεσμα , όπως αποκάλυψαν στο «patrastimes.gr» καθηγητές,  να είναι αναγκασμένα να μαθαίνουν μία τέχνη είτε από μόνα τους είτε δίπλα σε κάποιον μάστορα της παλιάς γενιάς, που δεν έχει τις γνώσεις  που απαιτούνται πάνω στις σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας.

Η Ελλάδα δημιουργεί τη νέα γενιά των αναλφάβητων για να μην αντιδρά όπως συνέβαινε την εποχή της δεκαετίας του 50, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου