Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η συνάντηση στο Κάιρο «ξύπνησε» άσχημες μνήμες στην Άγκυρα, σχετικά με τις στρατιωτικές δυνατότητες, Ελλάδος, Αιγύπτου και Κύπρου, συνεπικουρούμενες από το Ισραήλ...

turkey (12)

Κατενόησαν «κάποιοι», όχι όλοι,  στο επιτελείο πέριξ του Ερντογάν, πως με την αλαζονική στάση τους στην Κύπρο συσπείρωσαν, και...
ενοποίησαν «δυνάμεις», οι οποίες δύναται να ταράξουν τα νερά της ανατολικής Μεσογείου, συμπαρασύροντας και τους ίδιους στην δίνη «άσχημων εξελίξεων».

Και τότε ακριβώς άρχισαν οι Τούρκοι να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά, ,δηλαδή, «ανατολίτικα παζάρια», για να ρίξουν «στάχτη στα μάτια», όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων. Αλλά σύμφωνα με ένα ρητό δεν «γίνεται να κοροϊδεύεις πολύ κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Η Τούρκοι ζητούν  «πάγωμα» των ερευνών που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία στην ΑΟΖ, κάτι το οποίο μεταβιβάστηκε από ημιεπίσημους «διαύλους» προς την Κύπρο, ως «φάρμακο», για την σταδιακή αποκλιμάκωση της έντασης.

Συγκεκριμένα, αυτό που φαίνεται να έθεσε υπόψη και των Ηνωμένων Εθνών η Άγκυρα, είναι να «παγώσει» τις έρευνες η Κυπριακή Δημοκρατία, αφού  ολοκληρωθεί ότι υπάρχει σε εξέλιξη από την  κοινοπραξία ENI-KOGAS, σταματώντας στην συνέχεια  οτιδήποτε άλλο , όπως π.χ. έναν νέο πιθανό γύρο αδειοδοτήσεων .


turkey 2Ως «αντάλλαγμα» η Τουρκία, θα αναστείλει τις έρευνές της, που διεξάγει με εξουσιοδότηση του ψευδοκράτους, στην περιοχή νοτίως της νήσου, στα τεμάχια που βρίσκονται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το τουρκικό «κόλπο», έχει ως άμεσο στόχο, να σταματήσουν όλες τις έρευνες οι Κύπριοι, μέχρι να «ωριμάσει» αυτή η ιδιότυπη κατάσταση , και επιτύχουν στον διπλωματικό τομέα, αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν στην θάλασσα, κάτι που αναφέρουμε σε άρθρο μας στο Pentapostagma.gr  .
Από την άλλη πλευρά δείγμα της «πονηρής στάσης» των Τούρκων είναι,  ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», συνεχίζει να διενεργεί σεισμογραφικές έρευνες, με απώτερο στόχο την εγκατάσταση γεωτρύπανου.

Σε καμία περίπτωση η κυπριακή πλευρά δεν πρέπει να ενδώσει στα « τσαλιμάκια» των τούρκων , οι οποίοι είναι γνωστό ότι, ούτε συμφωνίες τηρούν , ούτε «μπέσα» έχουν.

Αυτό που ετοιμάζουν, και αυτό είναι απολύτως επιβεβαιωμένο, είναι μια κεκαλυμένη « προσπάθεια» να ρίξουν στην θάλασσα , μια πλατφόρμα ακόμα και μια μικρή σε μέγεθος, την οποία είναι απολύτως βέβαιο ότι θα στείλουν να την «προστατεύει», όλος ο τουρκικός στόλος, φέρνοντας την Ελλάδα και την Κύπρο , αλλά και την διεθνή κοινότητα, προ τετελεσμένου γεγονότος. 

Στο "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ" έχουμε τονίσει πως ακόμη και φουσκωτή πλατφόρμα να πέσει στο Αιγαίο θα συνιστά ασκηση κυριαρχικού δικαιώματος και ως εκ τουτου θα πρέπει να βυθιστεί την ίδια στιγμή. Ας μην παιζουν ύπουλα παιχνιδια λοιπόν κάποιοι ελληνόφωνοι ουρακοτάγκοι που διαρρέουν ότι η ρουμανική πλατφόρμα είναι παλαιάς τεχνολογίας και καλύπτει δυνατότητες μέχρι βάθους 90 μέτρων.

Η  Πατρίδα μας οφείλει να μελετήσει όλα τα σενάρια και να αποστείλει,  μικρές ταχυκίνητες μονάδες επιφανείας , όπως πυραυλάκατους, ή κανονιοφόρους, που θα συνοδεύονται από υποβρύχια πρώτης γραμμής όπως το «παπανικολής», να γυροφέρνουν στην περιοχή. Επίσης οφείλουμε να αποστείλουμε για «εκπαίδευση» μακράς διάρκειας,  μοίρα μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο αεροδρόμιο «Α.Παπανδρέου».  Η αεροπορική δύναμη αυτή μπορεί κάλλιστα να πραγματοποιεί ασκήσεις με την αιγυπτιακή είτε την ισραηλινή αεροπορία, για την «ενδυνάμωση των αμυντικών σχέσεων», όπως ονομάζεται διεθνώς.

Οι τούρκοι  «φουριόζοι» όπως έρχονται,  είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν κάποιο επεισόδιο στο Αιγαίο πέλαγος, κοντά και πέριξ του Καστελόριζου, κάτι που αποτελεί πάγια επιδίωξη τους, για αυτό θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τις δυνάμεις μας ανάλογα.

Η συμμαχία στην ουσία  με την Αίγυπτο έχει δημιουργήσει έντονη ενόχληση  στην Άγκυρα , ενώ από πλευράς του Ισραήλ ενόψει και της επίσκεψης του προέδρου Αναστασιάδη στο Τελ Αβίβ στις 2 Δεκεμβρίου, αναμένονται διάφορες κινήσεις, πιθανό και στον στρατιωτικό τομέα .Άλλωστε η εικόνα με τα 50 και πλέον  ισραηλινά μαχητικά F-16 SUFA, στα ραντάρ της τουρκικής αεράμυνας «ερέθισε» το τουρκικό γενικό επιτελείο και τους Τούρκους στρατηγούς.

Αυτό βέβαια είναι ανεξάρτητο από τι διπλωματικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε ΕΕ, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, από Ελλάδα και Κύπρο. Στο παιχνίδι σύμφωνα με πληροφορίες εισέρχονται  εκ νέου οι ρώσοι και πιθανόν και οι αμερικανοί. Οπότε η κατάσταση  στην ανατολική Μεσόγειο, αρχίζει να περιπλέκεται «ποικιλοτρόπως».

Οφείλουμε στους Κύπριους αδελφούς μας, αλλά και στην πατρίδα μας να πράξουμε ότι πράξουμε, με σύνεση, σοφία και προπάντων με πίστη για να ακυρώσουμε τα άνομα , και πονηρά σχέδια της Άγκυρας.
Μια ενδεχόμενη «ήττα» της Τουρκίας θα καταστρέψει σαν «χάρτινο πύργο» το καθεστώς Ερντογάν, και τα όποια σχέδια του περί ανασύστασης της «οθωμανικής αυτοκρατορίας».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου