Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΕΝΩ Η ΧΩΡΑ ΣΥΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση στέλνει ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας... 


Ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να προκύψει συμφωνία για τη νέα προληπτική γραμμή πίστωσης για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, αλλιώς θα πρέπει να...
επιστραφούν τα αδιάθετα ποσά του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ δεν θα εκταμιευτεί και η επόμενη δόση 1,8 δισ. ευρώ προς τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», ο Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ότι η διευθέτηση που προωθεί για την Ελλάδα το Eurogroup με την παροχή από τον Eυρωπαϊκό Mηχανισμό Σταθερότητας () ενός προληπτικού πιστωτικού πλέγματος προστασίας από ενδεχόμενες αρνητικές διαθέσεις των αγορών το 2015, περνά μέσα από την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Οριοθετώντας το χρονικό περιθώριο των αποφάσεων που αναμένονται, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δήλωσε ότι «αν όχι στο επόμενο Eurogroup, της 8ης Δεκεμβρίου, οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία». Σε αντίθετη περίπτωση διαμήνυσε ότι θα πρέπει να επιστραφούν τα αδιάθετα ποσά του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ δεν θα εκταμιευτεί και η δόση 1,8 δισ. ευρώ από τον EFSF.

Σχολιάζοντας το θετικό σενάριο της επίτευξης συμφωνίας αναφέρει ότι «θα βελτιώσει σημαντικά τη ψυχολογία της αγοράς προς την Ελλάδα και θα ανοίξει το δρόμο για μια σταθερή και βιώσιμη ανάκαμψη».

Πρόκειται για την τελευταία από μία σειρά δηλώσεων που βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε επίσης δηλώσει ότι η συμφωνία για τη νέα προληπτική γραμμή πίστωσης πρέπει να κλειδώσει στις 8 Δεκεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου