Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ (η τρίχα)

Τραβάνε τα μαλλάκια τους εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ διότι ο Ψυχάρης - όπως ισχυρίζονται – επιχειρεί με ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του, να τους σύρει στο πλευρό της ΝΔ, να τους ταυτίσει με την ουσία της πολιτικής της, και κοντολογίς οραματίζεται πως θα τους δει αγκαλίτσα να συγκυβερνούν…

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQOAlgSkNclhVCqAwxg0-ZUsFHc0BCzgGvnwBVTZt_XBQez7l4hwg

Βεβαίως αυτή την πεποίθηση δε την έχει μόνο ο Ψυχάρης. Και ο Αβραμόπουλος σήμερα με συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, καθόλου δεν...
αποκλείει την πιθανότητα συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ.


  • Και τι σας κόφτει βρε παιδιά αν εσείς δεν είστε ευάλωτοι σε μια τέτοια πολιτική εκδοχή???  

  • Γιατί ανησυχείτε αν αισθάνεστε ότι η διαφορετικότητα της πολιτικής σας καθιστά απαγορευτικό ένα τέτοιο σενάριο???

  • Γιατί δεν ξεδοντιάζετε την πολιτική ελπίδα του Αβραμόπουλου αλλά και την πολιτική προτροπή του Ψυχάρη, με τον πιο αποφασιστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο, δηλαδή με πολιτικές ιεραρχήσεις, με πολιτικές θέσεις και πολιτικούς χειρισμούς, που όχι μόνο δε θα νομιμοποιούν κανέναν να σας αποκαλεί και να σας αντιμετωπίζει ως τσαχπίνηδες κωλοτουμπαδόρους, αλλά θα καθιστά πρακτικά αδύνατον να αναζητήσει ομοιότητες στις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με υτές τις Νέας Δημοκρατίας???

Και εν πάση περιπτώσει αν αυτό δεν το ΄χετε σκοπό, τι σας κόφτει αν το ισχυρίζονται και το εύχονται οι Ψυχάρηδες και οι Αβραμόπουλοι??? Και ο Θεός ο ίδιος να το εύχεται, εσάς δε σας αγγίζει…

Παραθέτουμε στη συνέχεια το άρθρο του Ψυχάρη που τους σήκωσε την τρίχα εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ
Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Του Σταύρου Π.Ψυχάρη

Η κατάσταση θα ήταν διασκεδαστική αν δεν ήταν πολλαπλώς επικίνδυνη.
Ο κ. Αντ. Σαμαράς βαδίζοντας στη δεξιά όχθη του ποταμού προσπαθεί να συγκλίνει προς το Κέντρο, αλλά τον φρενάρει το φάντασμα της Ακροδεξιάς.
Στην άλλη όχθη, την Αριστερά, βαδίζει ο κ. Αλ. Τσίπρας με βήματα ασυντόνιστα μεν, αλλά σταθερά ως προς την τελική τους κατεύθυνση, το Κέντρο.

Και τα δύο κόμματα που φέρονται ότι θα πρωταγωνιστήσουν στις προσεχείς εκλογές διεκδικούν όλο και περισσότερο τους κεντρώους πολίτες. Δεν μπορούν ή πιθανότατα δεν θέλουν να μας αποκαλύψουν τις θέσεις τους στα άμεσα προβλήματα του τόπου. Για να υποδηλώσουν τη θέση τους στο πολιτικό φάσμα συχνά επικαλούνται ορισμένους νεκρούς πλέον πολιτικούς, που προβάλλονται ως ιδρυτές πολιτικών …δυναστειών!

Στην πραγματικότητα ουσιώδεις πολιτικές διαφορές ενυπάρχουν μόνο στη φαντασία ορισμένων ιδιότυπων στελεχών κομμάτων, που αν πολιτεύονται με ένα μεγάλο εκλέγονται με πάρα πολλούς σταυρούς προτίμησης, ενώ αν πάνε σε εκλογές με τα δικά τους φλάμπουρα δεν βρίσκουν στην κάλπη ούτε την ψήφο τους!

Οι ηγεσίες των κομμάτων αντιλαμβάνονται το πρόβλημα αλλά δεν αποτολμούν τη ρήξη με το παρελθόν και έτσι διανύουμε την εποχή της στασιμότητας. Οι αυριανοί ψηφοφόροι θα ήθελαν πραγματικό ανταγωνισμό ανάμεσα στον Αντ. Σαμαρά και στον Αλ. Τσίπρα, χωρίς οι δύο αρχηγοί να μετράνε εσωκομματικές ίντριγκες, που όταν αποκαλύπτονται καταγράφονται ως Καραγκιόζης της πολιτικής.

Όσο περνάει ο καιρός τόσο διαφαίνεται ότι δεν ήλθε ακόμη η ώρα για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που χρειάζεται η χώρα. Την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Ας ελπίσουμε ότι η νέα Βουλή θα διευκολύνει, αν δεν επιβάλλει, τη Συναίνεση όλων των κομμάτων εξουσίας με αναγκαστική αποστρατεία του Καραγκιόζη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου