Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΝΕΑ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ

Μια νέα ισλαμική οργάνωση στην Αίγυπτο που αποκαλείται «Μέτωπο Σαλαφιστών» και φιλοδοξεί να επεκταθεί στην αιγυπτιακή κοινωνία, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ηγηθεί...



Eνός νέου κύματος διαμαρτυριών που έχουν την ονομασία «Εξέγερση της μουσουλμανικής νεολαίας», αρχής γενομένης στις 28 Νοεμβρίου 2014. Η ομάδα δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες έρχονται ως...
απάντηση στις «κοσμικές προσπάθειες να αποδυναμώσουν την ισλαμική ταυτότητα και τη Σαρία».

Στις ανακοινώσεις αυτές, η αιγυπτιακή κυβέρνηση απάντησε ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την «ισλαμική εξέγερση» του «Μετώπου των Σαλαφιστών».

«Οποιαδήποτε απειλή προς τις εγκαταστάσεις της αστυνομίας θα αντιμετωπισθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Χάνι Αμπντέλ Λατίφ, σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό κανάλι ‘Ταχρίρ’.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ειδικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ειδικές δυνάμεις με βαρύ οπλισμό για να αντιμετωπίσουν όλες τις πιθανές «βίαιες διαμαρτυρίες».

Ο Αμπντέλ Λατίφ, διευκρίνισε ότι η αντιμετώπιση των ειδικών δυνάμεων θα γίνει βάσει του άρθρου 36 του Ποινικού Κώδικα, «το οποίο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι ειδικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίζουν και να ελέγχουν την ‘τρομοκρατία’ στη χώρα, σύμφωνα με την αιγυπτιακή «Αφρικανικά νέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου