Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ - ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ"

Τις τεράστιες ευθύνες της συγκυβέρνησης, η οποία, πλήρως ευθυγραμμισμένη με ΝΑΤΟ και ΕΕ, παρέχει στήριξη σε αυτούς που σκοτώνουν και σακατεύουν το λαό της Ουκρανίας, καταδικάζοντάς τον ταυτόχρονα στην πείνα και την εξαθλίωση, ανέδειξε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας από τη Βουλή και συγκεκριμένα στη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς... 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQVy1xkChcTTJtR88HFr1R2QbdQA50WiU8kSwm9te-vH4Pq4lIuQg

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυρ. Γεροντόπουλος είχε κληθεί από την Επιτροπή προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην Ουκρανία η ομογένεια.

Ο υφυπουργός αποφάνθηκε ότι...
«η ελληνική μειονότητα δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο»! Ενώ χαρακτήρισε άσχετο το γεγονός ότι την περασμένη βδομάδα «είχαμε νεκρούς, διότι, επιστρέφοντας από μια κηδεία, έπεσε, κατά άλλους, μία οβίδα πυροβολικού, όπου σκοτώθηκαν 6 Ελληνες και υπήρχαν και τραυματίες οι οποίοι ήταν περίπου 10»! Οπως επίσης ότι «έχουμε κάποιους σποραδικούς τραυματίες, οι οποίοι όμως δεν τραυματίζονται επειδή είναι Ελληνες, αλλά επειδή ζουν σε μια περιοχή εμπόλεμη»!

Από τα στοιχεία που παρέθεσε, υπολογίζεται ότι αυτήν τη στιγμή οι ομογενείς στην Ουκρανία είναι περίπου 120.000 και, εντείνοντας τον εμπαιγμό, ανέφερε: «Εμείς ως στόχο έχουμε την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, της ευρύτερης περιοχής της δικής μας, των Βαλκανίων, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Μέσα από την ειρήνη μόνο κερδισμένοι θα βγούμε, δεν πρόκειται κανείς να βγει χαμένος από την ειρήνη. Μέσα από την ειρήνη μπορεί ο άνθρωπος και προοδεύει»!

Με τις επισημάνσεις αυτές, ο υφυπουργός προσπάθησε παράλληλα να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο Γ. Γκιόκας, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε βάρος του λαού της Ουκρανίας και φυσικά και των ελληνόφωνων ομογενών, όπως αυτή διαπιστώθηκε από αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που είχε επισκεφτεί πρόσφατα τις περιοχές Ντονμπάς, Λουγκάνσκ και Ντονιέτσκ. «Μπορεί σε επίπεδο στρατιωτικών ένοπλων συγκρούσεων να υπάρχει μια φαινομενική ηρεμία», σημείωσε, «όμως, το πρόβλημα παραμένει και υπάρχει και ο οικονομικός πόλεμος, δηλαδή, πραγματικά φτώχεια, εξαθλίωση, μέτρα τύπου εμπάργκο, που επιβάλλονται σε τέτοιες περιοχές όπου και εκεί υπάρχει ελληνικό στοιχείο». Τόνισε πως «το πρόβλημα, εμείς επιμένουμε, είναι το νέο καθεστώς που υπάρχει στο Κίεβο. 

Είναι η νέα κυβέρνηση του Κιέβου και δεν αναφέρομαι μόνο σ' αυτήν που έχει προκύψει μετά από τις εκλογές, αναφέρομαι στο καθεστώς που έχει προκύψει μετά από την πραξικοπηματική, λέμε εμείς, επέμβαση της ΕΕ, των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή και φασιστικών οργανώσεων στην Ουκρανία», «στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με τη Ρωσία». Και τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης όταν παρέχει πολιτική στήριξη σε αυτό το καθεστώς.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου