Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΤΣΙ "ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ κ.ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ

Πρώτα τους χρησιμοποιούν... και μετά τους αποκαθηλώνουν...

Προκλήσεων συνέχεια από τον Γιώργο Νταλάρα. Ο Ελληνας ερμηνευτής, μετά τα γιουρτώματα και τα γιουχαΐσματα κατά τη διάρκεια των συναυλιών αλληλεγγύης που έδωσε τον περασμένο Μάρτιο σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, αποφάσισε να αναζητήσει... παρηγοριά στη γειτονική χώρα, επιδιδόμενος στις γνωστές και αμφιλεγόμενες «αγαθοεργίες» του. Ο... ασεβής προς την Ιστορία της Ελλάδας τραγουδιστής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, τις ημέρες που όλος ο ελληνισμός πενθεί για τα 90 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, επρόκειτο να δώσει δύο συναυλίες στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, με στόχο την ενίσχυση της τουρκικής υποψηφιότητας για τους Special Olympics του 2013!

Μάλιστα, θα εμφανιζόταν μαζί με τον Τούρκο συνάδελφό του -γνωστό στο ελληνικό κοινό από τη συχνή παρουσία του στην Ελλάδα- Ζουλφί Λιβανελί. Και λέμε θα εμφανιζόταν, διότι... 


Χθες ανακοινώθηκε αιφνιδίως ότι οι συναυλίες με τίτλο «Serenade to the Aegean», που επρόκειτο να δώσουν από κοινού ο Ελληνας και ο Τούρκος καλλιτέχνης για τους σκοπούς της Επιτροπής των Special Olympics Τουρκίας, αναβάλλονται (μέχρι νεωτέρας), κατόπιν αποφάσεως των δύο καλλιτεχνών. Μάλιστα, για τη συναυλία είχε ήδη κυκλοφορήσει και αφίσα!

Φυσικά το θέμα δεν πέρασε απαρατήρητο από τον τουρκικό Τύπο, που σχολίασε με καυστικό τρόπο την... αλλαγή σχεδίων, υποστηρίζοντας ότι οι συναυλίες δεν θα γίνουν διότι ο Νταλάρας «έφαγε πόρτα» από την τουρκική κυβέρνηση.

Αιχμές άφησε σε χθεσινό εκτενές δημοσίευμά της η εφημερίδα «Milliyet», με τον τίτλο: «Μήπως η συναυλία σκάλωσε στη θεώρηση;» Μέσα από αυτό ο συντάκτης αναφέρει ότι οι φήμες που κυκλοφορούν στα παρασκήνια είναι ότι ο πραγματικός λόγος της αναβολής των δύο συναυλιών είναι πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έδωσε βίζα στον ερμηνευτή, λόγω παλιότερων δηλώσεών του κατά της χώρας.

Πάντως στο προφίλ του τραγουδιστή σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ως επίσημη δικαιολογία για την ακύρωση των συναυλιών αναφέρεται ότι η επιτροπή των Special Olympics Τουρκίας ήταν εκείνη που ανήγγειλε την αλλαγή των ημερομηνιών των συναυλιών του Γιώργου Νταλάρα και του Ζουλφού Λιβανέλι, καθώς το «τουρκικό κοινό πενθεί για τις τραγικές απώλειες δεκάδων ατόμων του προσωπικού ασφαλείας σε διαδοχικά ατυχήματα και συγκρούσεις τις τελευταίες ημέρες», ενώ η ανακοίνωση κλείνει με την υπόσχεση ότι οι νέες ημερομηνίες θα οριστούν σύντομα. Και μάλιστα δεν έκανε λόγο για οριστική ματαίωση, αλλά για αλλαγή ημερομηνιών. Λες και αυτό ήταν το πρόβλημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου