Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ... ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ

Ο πρώην διευθυντής του Μπεγλίτη τινάζει τα σενάρια στον αέρα! 

Επιστολή βόμβα του υποστράτηγου εα Νίκου Τόσκα, ο οποίος υπήρξε Διευθυντής του γραφείου του Πάνου Μπεγλίτη στο ΥΕΘΑ.

Ο Ν.Τόσκας έστειλε επιστολή στο Βήμα στην οποία επισημαίνει:
•από το 1974 ουδέποτε υπήρξε κίνδυνος πραξικοπήματος’’
•δεν πιστεύω σε τέτοια σενάρια ούτε για την περίοδο της αλλαγής της στρατιωτικής ηγεσίας τον Νοέμβριο του 2011
•Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά από το Μνημόνιο και από την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μας στην Τρόικα, από την εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού

Όλη η επιστολή βόμβα του Νίκου Τόσκα:...


Κύριε Καρακούση,
Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας σας με τίτλο ΄΄το πραξικόπημα που δεν έγινε...΄΄, μου προκάλεσε κατάπληξη και οργή σε ο,τι με αφορά κυρίως για όσα γράφει ή δεν γράφει ο συντάκτης σας Π. Παπαδόπουλος.

Ο εν λόγω συντάκτης επικοινώνησε μαζί μου προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την περίοδο των κρίσεων αξιωματικών τον Νοέμβριο του 2011.
Eξέφρασα την απορία μου λέγοντας ότι διευκρινήσεις θα έπρεπε να δώσει ο κ. Μπεγλίτης σαν ο μόνος αρμόδιος να μιλήσει, γιατί ήταν ο υπουργός Αμυνας στην περίοδο που αναφέρεται το δημοσίευμά σας, ενώ εγώ είχα ήδη παραιτηθεί από τη θέση του διευθυντή του γραφείου του πέντε (5) μήνες πριν την αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας διαφωνώντας για χειρισμούς σε σειρά θεμάτων που αφορούσαν την λειτουργία του υπουργείου. Εξάλλου οι πολιτικές ηγεσίες πρέπει να αιτιολογούν τις αποφάσεις τους με πραγματικά δεδομένα και με θάρρος.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πραξικοπήματος, απάντησα κατηγορηματικά αρνητικά ‘’από το 1974 ουδέποτε υπήρξε κίνδυνος πραξικοπήματος’’ και επόμενα ‘’δεν πιστεύω σε τέτοια σενάρια ούτε για την περίοδο της αλλαγής της στρατιωτικής ηγεσίας τον Νοέμβριο του 2011’’ (όπως από τότε είχα γράψει σε δημοσιεύματα), δήλωση που ο εν λόγω συντάκτης σας, συνειδητά δεν ενέταξε στο ρεπορτάζ του.


Ουδέποτε απέφυγα να μιλήσω για οτιδήποτε, ούτε έθεσα κανένα θέμα αφοσίωσης για τον κ. Φράγκο. Αλλο πράγμα οι απόψεις μου για την διοίκηση του κ. Φράγκου ως αρχηγού του ΓΕΣ όσον αφορά θέματα όπως το κλείσιμο ή την συγχώνευση στρατοπέδων. Απέκρυψε ο συντάκτης σας δήλωσή μου ότι ‘’η αντιπαράθεση με τον κ. Φράγκο δεν ήταν ιδεολογικοπολιτικής φύσης αλλά αφορούσε υπηρεσιακά θέματα’’.

Ουδέποτε μέχρι τώρα υπήρξα μέλος κόμματος. Μάλιστα οι αναφορές για το Πολυτεχνείο είναι ψευδείς ακόμη και η χρονολογία γέννησής μου είναι λάθος. Ο συντάκτης σας δεν ανακαλύπτει μόνο φανταστικά πραξικοπήματα , αλλά και φανταστικά πολιτικά ΄΄φλέρτ΄΄.

Ως στρατιωτικός που πέρασα όλη μου τη ζωή υπηρετώντας την πατρίδα και γνωρίζοντας το πνεύμα που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, σας διαβεβαιώ ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα προσβάλουν το δημοκρατικό φρόνημα του στρατεύματος. Οι στρατιωτικοί παρότι έχουν χάσει το 40% του μισθού τους, συνεχίζουν να εργάζονται στις ακριτικές περιοχές, στη θάλασσα και τον αέρα, πιστοί στα καθήκοντά τους και αρνούνται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε. Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά από το Μνημόνιο και από την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μας στην Τρόικα, από την εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

Οσον αφορά τον συντάκτη σας, πραγματικά εκφράζω τη θλίψη μου, γιατί χειρίζεται με ανεπίτρεπτο τρόπο και με παντελή έλλειψη σεβασμού στους κανόνες δεοντολογίας, ζητήματα που φέρνουν στη μνήμη μας τραγικές στιγμές της χώρας μας.

Και κάτι ακόμη για το συντάκτη σας. Ποιός του είπε ότι κάνω κριτική για τα ΄΄εθνικοπατριωτικά ιδεώδη΄΄ τα οποία άλλωστε υποστηρίζω, όταν αυτά συνδέονται με τα συμφέροντα της κοινωνίας και δεν υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες ;
Ελπίζω στην δημοσίευση της επιστολής μου για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Με εκτίμηση
Νίκος Τόσκας
Υποστράτηγος (ε.α.)

"Πραξικόπημα"...οπερέτα! Αποστράτευσαν τους "ύποπτους" Αρχηγούς και τους έκαναν Υπουργούς;

Αν έπρεπε υποχρεωτικά να πιστέψουμε το σενάριο που με επιμονή εδώ και ένα χρόνο -και βάλε- κάποιοι προσπαθούν να κάνουν πειστικό για πραξικόπημα στην Ελλάδα, θα πρέπει να δεχτούμε και το εξής τραγελαφικό.:

•Ο κ.Παπανδρέου και ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησής του Πάνος Μπεγλίτης αποστράτευσαν όλους τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων επειδή …φοβήθηκαν ότι θα μας δέσουν!


•Λίγους μήνες μετά οι…επίδοξοι πραξικοπηματίες έγιναν υπηρεσιακός ΥΕΘΑ ο Φράγκος και ΥΦΕΘΑ ο Δημήτρης Ελευσινιώτης!


Το σενάριο …μπάζει από παντού. Από την αρχή ως το τέλος. Είναι ελκυστικό βέβαια ,για τις παλαιότερες γενιές αλλά για όλους τους υπόλοιπους ακούγεται τελείως εξωπραγματικό. Και είναι.


Το ερώτημα εύλογο: ποιος εξυπηρετείται από την επαναφορά της “θεωρίας πραξικοπήματος”;


Από την ώρα  που έγινε γνωστό το δημοσίευμα -το οποίο τίποτα νέο δεν αναφέρει- τα σενάρια και οι “θεωρίες συνομωσίας” δίνουν και παίρνουν.


Κάποιοι “χρεώνουν” την ανακίνηση του θέματος στον πρώην ΥΕΘΑ
Πάνο Μπεγλίτη,με στόχο τη “δικαίωση” του Παπανδρέου.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο θόρυβος για “πραξικόπημα” και άλλα σχετικά αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί τη τρικομματική κυβέρνηση που αναζητά θέματα …αποπροσανατολισμού.


Όσο εξωπραγματικό ακούγεται το σενάριο …πραξικοπήματος άλλο τόσο ασύλληπτα εξωπραγματικά είναι αυτά που υπογείως λέγονται για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.


Το συμπέρασμα είναι ότι πολλοί θα ήθελαν να έχουν ένα “πειστικό χακί σκιάχτρο” αυτή την εποχή. Το έψαξαν πολύ αλλά …δεν το βρήκαν.Ίσως θα πρέπει να βολευτούν με τη Χρυσή Αυγή.


Η
αντίδραση του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου,ήταν γρήγορη. Και ίσως θα πρέπει να επανέλθει στο θέμα για να κάνει σαφές ότι τέτοιου είδους σενάρια μόνο ζημιά κάνουν. Όχι στις ΕΔ,αλλά στην χώρα.

Και η ζημιά γίνεται από τους επίδοξους σωτήρες πολιτικούς της.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου