Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Κατρακύλα της ΕΕΦ  που μεταμορφώθηκε σε ένα σωματείο σφραγίδα λίγων μελών που χρησιμοποιούν το επιστημονικό της κύρος για να υποστηρίξουν αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και σε ένα φροντιστηριακό οργανισμό διοργάνωσης σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς...

Ενώ η ανεργία μαστίζει τον κλάδο των αδιόριστων εκπαιδευτικών με τον αριθμό των προσλήψεων να έχει πιάσει πάτο... ακόμα και με το όνειρο της επιτυχίας στον Καιάδα της αξίας των πτυχίων μας -διαγωνισμό του ΑΣΕΠ- να έχει μεταφερθεί στο απώτερο μέλλον καθώς διαγωνισμός δε φαίνεται ότι θα προκηρυχθεί σύντομα... 


Τη στιγμή που οι ήδη διορισμένοι εκπαιδευτικοί τρέμουν μπροστά στις καταστροφικές αλλαγές που η πολιτική του ευρωμονόδρομου φέρνει στα σχολεία, με αποτέλεσμα να πληρώνουν όσο όσο στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στα φροντιστήρια που το περιβάλλουν, για να αποκτήσουν ένα μεταπτυχιακό τίτλο, που πιθανά να τους σώσει στην κατά την κυβέρνηση «αναδιοργάνωση» (στην πραγματικότητα διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης)... η Ενωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) συνεχίζει να παίζει το ρόλο του «Δούρειου ίππου» της πολιτικής του υπουργείου στις τάξεις των εκπαιδευτικών. Αντί η ΕΕΦ να παίξει το ρόλο της διεκδικώντας ένα καλύτερο σχολείο, καθώς είναι η επιστημονική ένωση των Φυσικών, χρησιμοποιεί το επιστημονικό της κύρος για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλει την κυβερνητική πολιτική του σφαγιασμού των εκπαιδευτικών και της δημόσιας εκπαίδευσης. Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των πράξεών της που προωθούν την κυβερνητική αντιεκπαιδευτική πολιτική, είναι το σεμινάριο που διοργανώνει στο Μαρμάρι για την «Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών». Μια αξιολόγηση που στο όνομά της και στο όνομα της δήθεν αξιοκρατίας που θα την περιβάλλει, θα στηριχθεί η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και η εξαθλίωση των εκπαιδευτικών.

Στο τριήμερο σεμινάριο, αυτό που για να το παρακολουθήσει ένα μέλος της Ενωσης πρέπει να πληρώσει 75 ευρώ και ένα μη μέλος 100 ευρώ, προσκεκλημένος ομιλητής είναι και ο κύριος «Γκλαβάς Σωτήριος, Ειδικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας». Αν αναλογιστούμε ότι αυτές οι δράσεις έρχονται μόλις ένα μήνα μετά το σχηματισμό στο υπουργείο επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, γίνεται ξεκάθαρος ο ρόλος της διοίκησης της ΕΕΦ. Αντί η ΕΕΦ να διεκδικεί νέους διορισμούς καθώς οι συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών ξεπέρασαν τις 10.000 την τελευταία διετία, ενώ οι διορισμοί φτάνουν μόλις τους 761 (ούτε καν το 1/5 και μετά το 1/7 που δήθεν λέει η τρόικα), αντί να αντιτίθεται στις συγχωνεύσεις των σχολείων και την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, αντί να θάβει τη δική της πρόταση για τα νέα αναλυτικά προγράμματα του Λυκείου, αντί να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι δικό της βιβλίο Φυσικής της Β' Λυκείου λόγω διάλυσης του ΟΕΔΒ δόθηκε για εκμετάλλευση σε ιδιώτες... προσκαλεί τον κύριο Γκλαβά να προπαγανδίσει τη διάλυση της εκπαίδευσης κάτω από το μανδύα της «αξιολόγησης». Προφανώς η διοίκηση της ΕΕΦ, που από τα σεμινάρια των εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη, βλέπει στη διαδικασία της «αξιολόγησης» (αδιαφορώντας για τις συνέπειές της στην εκπαίδευση) ένα ακόμα πεδίο οικονομικής εκμετάλλευσης και μέσα από τα σεμινάρια αλλά και πιθανά από τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η κύρια αιτία όμως για την κατρακύλα της ΕΕΦ και τη μεταμόρφωσή της σε ένα σωματείο σφραγίδα λίγων μελών που χρησιμοποιούν το επιστημονικό της κύρος για να υποστηρίξουν αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και σε ένα φροντιστηριακό οργανισμό διοργάνωσης σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς, είναι η αποχή από τις διαδικασίες της των ταξικών δυνάμεων. Μια αποχή η οποία πρέπει να λήξει άμεσα αν όντως θέλουμε μια επιστημονική ένωση με κύρος, που θα διεκδικεί και θα αγωνίζεται δίπλα στα μέλη της και όχι ένα φροντιστηριακό οργανισμό με έσοδα εκατομμυρίων.

Μ. ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου