Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ ΨΕΥΤΩΝ ΕΝΩ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Βενιζέλος σε Σαμαρά: Κέρδισες με ψεύτικες υποσχέσεις... 

Και υλοποιούν μαζί ΚΑΙ ο Βενιζέλος ΚΑΙ ο Σαμαράς (με Κουβελοειδή υποβοήθηση) την πολιτική που ΔΕΝ υποσχέθηκαν!!! Θεεικό??? 

Νέα σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά στο παρά ένα της τελικής συμφωνίας με την Τρόικα για τα επώδυνα μέτρα εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως συνηθίζει να κάνει το τελευταίο διάστημα προκειμένου να απαλύνει την απήχηση των μέτρων στην κοινή γνώμη και να αποφύγει το πολιτικό κόστος.

Με γραπτή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι... 


«Εδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες» παρουσιάζοντας τελείως διαφορετικά οικονομικά προγράμματα προεκλογικά, τα οποία είναι γνωστά ως Ζάππειο Ι, ΙΙ, και ΙΙΙ.
Σε πρωτοφανώς επιθετικό ύφος η Ιπποκράτους κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι φορούσε τον αντιμνημονιακό μανδύα πριν τις εκλογές «τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε ξανά κυβέρνηση» και τον καλεί να περικόψει δαπάνες από τους υπουργούς του αντί να προβαίνει σε οριζόντια μέτρα.
Ολη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής :
«Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια να μειωθεί η σπατάλη στο κράτος.
Εδώ και τώρα, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να καλέσει τους Υπουργούς και να τους ζητήσει να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους. Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι είναι κατά των οριζόντιων μέτρων. Δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία.
H Κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο.

Η Νέα Δημοκρατία δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν αναγνώρισε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που εκτόξευσε το χρέος. Αντίθετα, φόρεσε τον αντιμνημονιακό μανδύα, τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε ξανά Κυβέρνηση.
Είναι ο ίδιοι άνθρωποι που, με τα «Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ» έδωσαν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες.
Αρκεί μια σύγκριση αυτών που είπαν πέρυσι και αυτών που είπαν φέτος στη ΔΕΘ.
Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: ουδείς αναμάρτητος.
Ας κοιτάξει το μέλλον».

Εσωκομματικές πιέσεις
Ο κ. Βενιζέλος είχε προειδοποιήσει από χθες τον πρωθυπουργό ότι η στήριξή του δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη και είχε καλέσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ενημερώσουν αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για τις σχεδιαζόμενες περικοπές αντί να αποκρύπτουν την ουσία των διαπραγματεύσεων.
Το ΠΑΣΟΚ πιέζεται ιδιαίτερα από βουλευτές και στελέχη να μην στηρίξει τα νέα μέτρα, όπως διαφάνηκε και κατά τη χθεσινή σύσκεψη στην Ιπποκράτους. Η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη έθεσε θέμα πολιτικής αξιοπιστίας για το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που ψηφίσει μέτρα που πλήττουν τα χαμηλά εισοδήματα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου είπε ότι δεν αντιλαμβάνεται τη λογική τους. Ο κ. Συμεών Κεδίκογλου επισήμανε ότι παραβιάζεται η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, ο κ. Γιάννης Κουτσούκος ζήτησε να πάρει το ΠΑΣΟΚ αποστάσεις από τα μέτρα αν δεν τηρηθούν οι πολιτικές προυποθέσεις που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Γιάννης Μαγκριώτης θεώρησε ότι με την υπεράσπιση της πολιτικής των προηγούμενων ετών το ΠΑΣΟΚ αποκτά σωστή στρατηγική.
Ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της άποψης για υπερψήφιση των μέτρων ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εκτιμά ότι αυτό είναι ένα ακόμα βήμα για μια Ελλάδα που αλλάζει προς το καλύτερο. «Το διακύβευμα είναι αν θα υπάρχει η Ελλάδα στην Ευρώπη με προοπτικές ανάπτυξης ή αν Ελλάδα θα γίνει μία χώρα όπου θα κυριαρχήσουν οι μαφίες, τα άκρα και η βία. Και τότε αυτοί που θα υποστούν ακόμα μεγαλύτερο κόστος θα είναι οι φτωχότεροι και πιο αδύναμοι συμπολίτες μας», επισήμανε.
Την ίδια ώρα ο κ. Βενιζέλος διευκρίνιζε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, ακόμη κι αν έρθουν σε ένα μόνο άρθρο στη Βουλή.

Από την κυβέρνηση δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για τη νέα επίθεση Βενιζέλου, η οποία δυναμιτίζει την κυβερνητική συνοχή και σχολίαζαν ότι ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη των μέτρων αποκλειστικά στον κ. Σαμαρά για να γλυτώσει το πολιτικό κόστος.
Σϋμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στις επικρίσεις λέγοντας «Ηρθε η ώρα για τις δύσκολες αποφάσεις, πρέπει να βρεθούν τα 11,5 δις ευρώ» ενώ θα δώσει απάντηση και στις αιτιάσεις Βενιζέλου διαμηνύοντας ότι η τρόικα δεν αποδέχεται τα ισοδύναμα που έχουν προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης διότι «δεν στέκονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου