Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΑΝ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΕΤΥΧΕΣΑ???

Η ΜΑΔΡΙΤΗ ΒΟΥΛΙΑΞΕ... ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ...

Το παραμύθι και η επίπλαστη γοητεία του δεν κράτησαν πολύ... Το περίφημο "μη μνημόνιο" στην Ισπανία που έσπευσαν να εμφανίσουν ως πρότυπο τα παπαγαλάκια του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού, τελικά αποδείχτηκε πολύ σκληρό μνημόνιο 65 δισ και στην Ισπανία - Βούλιαξαν τη Μαδρίτη οι ανθρακωρύχοι... 


Φοροαυξήσεις και περικοπές δημοσίων δαπανών συνολικού ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ως «αντάλλαγμα» για το πακέτο διάσωσης και την παράταση ενός χρόνου για την εξυγίανση των δημοσιονομικών που εξασφάλισε η χώρα. 

Την ίδια ώρα ανθρακωρύχοι από διάφορες περιοχές της Ισπανίας πραγματοποιούσαν μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στην Μαδρίτη, ενάντια στις περικοπές. 

Το τέταρτο πακέτο λιτότητας που ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση εντός επταμήνου προβλέπει:...

Σκληρό μνημόνιο 65 δισ και στην Ισπανία - Βούλιαξαν τη Μαδρίτη οι ανθρακωρύχοι

-Αύξηση του ΦΠΑ από 18% σε 21%
-Αύξηση του μειωμένου ΦΠΑ για τις δημόσιες συγκοινωνίες, τα ξενοδοχεία και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, από 8% σε 10%
-Μείωση των επιδομάτων ανεργίας
-Κατάργηση του χριστουγεννιάτικου μπόνους για τους δημοσίους υπαλλήλους και μείωση των ημερών αδείας των δημοσίων υπαλλήλων
-Κατάργηση της επιστροφής φόρου για τους αγοραστές κατοικιών
-Περικοπές 3,5 δισ. ευρώ στους προϋπολογισμούς των τοπικών αρχών
-Μείωση 30% του αριθμού των τοπικών συμβούλων
-Μείωση κατά 20% των επιδοτήσεων για πολιτικά κόμματα και συνδικάτα από το 2013
Εκτιμάται ότι το πακέτο περικοπών και φορολογικών αυξήσεων θα μειώσει κατά 65 δισ. ευρώ τον προϋπολογισμό, μέσα σε δυόμισι χρόνια.

«Οι καταχρήσεις του παρελθόντος πληρώνονται σήμερα», είπε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην βουλή, ο Ισπανός πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα πρέπει να εφαρμοσθούν χωρίς καθυστέρηση.
«Ζούμε σε μια κρίσιμη στιγμή που θα καθορίσει το μέλλον το δικό μας και αυτό των νέων μας, του κοινωνικού μας κράτους. Πρέπει να βγούμε από αυτή την άβυσσο. Και πρέπει να το κάνουμε το συντομότερο δυνατό: δεν υπάρχει περιθώριο για φαντασίες ή αυτοσχεδιασμούς, γιατί δεν υπάρχει επιλογή» υπογράμμισε ο Ραχόι, ο οποίος μάλιστα αιτιολόγησε την απόφασή του για αύξηση στην φορολογία ως εξής: «Είπα ότι θα μείωνα τους φόρους και τους αυξάνω, αλλά οι περιστάσεις έχουν αλλάξει και θα πρέπει να προσαρμοστώ σε αυτές».

Θετική η αντίδραση της Κομισιόν
Θετικά έκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, θεωρώντας ότι οι νέοι φόροι και οι περικοπές που ανακοινώθηκαν από την Ισπανική κυβέρνηση σήμερα, θα συνδράμουν στο να πετύχει η χώρα τους δύσκολους δημοσιονομικούς στόχους που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ.

«Καλωσορίζουμε την ανακοίνωση των νέων δημοσιονομικών μέτρων» δήλωσε εκπρόσωπος του επιτρόπου για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν.
Την ώρα που ανακοινώνονταν τα νέα μέτρα, κορυφωνόταν η πορεία διαμαρτυρίας με πρωταγωνιστές τους ανθρακωρύχους που έφθασαν στην Μαδρίτη για να διαδηλώσουν κατά των περικοπών, ενώ δεν έλειψαν οι συγκρούσεις με την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου