Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ???

γράφει ο ΦΟΡΟΥΜπήχτης

Ο Στουρνάρας, επειχειρώντας να πλειοδοτήσει σε επιδόσεις αθλιότητας, και αναγορευόμενος σε ...τροϊκανότερο των τροϊκωνών, οραματίζεται οι αποκρατικοιήσεις (αυτός ο απροκάλυπτος και καθολικός πλειστηριασμός ολόκληρης της πατρίδας) να εξοφλούν δημόσιο χρέος... 

Και για να καταστήσει το όραμά του προκλητικότερο και πέραν πάσης λογικής δε δίστασε να προτείνει ακόμη και την εξής αθλιότητα...


Να μπορεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) να δέχεται και ελληνικά ομόλογα ως τίμημα για τις αποκρατικοποιήσεις. Και φυσικά μετά, ένα νέο "κούρεμα" θα έρθει να εξανεμίσει και τα ...ρέστα.

Ελάτε λοιπόν να καταλάβουμε τη λογική των "σωτήρων" δεύτερης γενιάς του τρικολόρε ρεφενέ...

- Στο πρώτο χαράτσι πουλάς τα ασημικά της γυναίκας σου για να πληρώσεις...
- Στο δεύτερο χαράτσι βγάζεις στο σφυρί και τα υπόλοιπα χρυσαφικά, ενθύμια κλπ...
- Στην επόμενη δόση της τράπεζας που θα δυσκολευτείς... απλά παραδίδεις και το σπίτι στο δικαστικό κλητήρα.

Δοξάστε τους... ή κρεμάστε τους!!!

Προβλέπει λοιπόν ο συλλογισμός των νέας κοπής στουρναριών της κατοχικής οικονομίας...
Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο καθώς η αγορά ακινήτων του δημοσίου θα γίνεται με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στην ονομαστική τους αξία και ουσιαστικά το ΤΑΙΠΕΔ θα μπορεί να εξοφλεί δημόσιο χρέος, δεδομένου ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις μειώνουν το χρέος.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών η συζήτηση τώρα ξεκινάει καθώς θα εκπονηθεί πρώτα μελέτη από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους και στη συνέχεια η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης θα απαιτήσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εξάλλου, η Τρόικα δείχνει επιφυλακτική για τις αποκρατικοποιήσεις μέσω ομολόγων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές φέρονται να επιθυμούν την καταβολή μετρητών κατά την πώληση και αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, έτσι ώστε, εάν χρειασθεί, να αξιοποιηθούν τα κεφάλαια και σε άλλες ανάγκες του Δημοσίου, εκτός από τη μείωση του χρέους, όπου κατευθύνονται τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.
Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Οικονομικών κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα διαβεβαιώσει τους εταίρους ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους σε απόλυτα μεγέθη και θα εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για την εκτέλεση του προυπολογισμού του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου