Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ

Κι όμως αυτό συζητείται εντόνως στο εσωτερικό της κυβέρνησης και, παρότι δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση, οι υποστηρικτές αυτής της άποψης δεν είναι λίγοι... 

Ουσιαστικά αυτό που λέγεται είναι ότι η Εκθεση έχει απομακρυνθεί από τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο που είχε όταν πρωτοξεκίνησε. Εχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να αποτελεί πεδίο προβολής για τους ξένους επενδυτές ή τους ιδιώτες, και έτσι θα μπορούσε είτε να καταργηθεί είτε να περιοριστεί χρονικά.  

Τα ταξίδια αναψυχής 
Σε ό,τι αφορά την παρουσία της εκάστοτε κυβέρνησης, όλοι θυμούνται ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια η επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν η αφορμή για... ταξίδι αναψυχής δεκάδων παραγόντων της δημόσιας διοίκησης. 

Τα πολυτελή αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στην πόλη... 


Ο συνωστισμός κομματικών στελεχών στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου κατέλυε η κυβερνητική αποστολή, οι ακριβές τουαλέτες των συζύγων των διοικητών ΔΕΚΟ και οι επισκέψεις σε νυχτερινά κέντρα υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων στιγμάτιζαν το διήμερο των πρωθυπουργικών εξαγγελιών...  

Mηνύματα και επιστροφή... 
Τώρα ο Αντ. Σαμαράς σκέπτεται είτε να καταργήσει την Εκθεση είτε να περιορίσει σημαντικά την παρουσία του. Με αλλά λόγια, να μεταβεί -χωρίς κουστωδία- στη Θεσσαλονίκη, να εξαγγείλει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, να στείλει τα πολιτικά του μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας, και να επιστρέψει στη βάση του. Κάτι αντίστοιχο είχε σκεφτεί και ο προκάτοχός του στην ηγεσία της ΝΔ, αλλά και αυτό -όπως και άλλα- δεν το υλοποίησε ποτέ, με τα γνωστά αποτελέσματα (βλ. συνέντευξη Κ. Καραμανλή στο πλαίσιο της παρουσίασής του στη ΔΕΘ, το 2008...). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου