Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΙΓΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ

Και πρίν δούμε την απάντηση ας διατυπώσουμε με σαφήνεια το ίδιο το δίλημμα...

Πως θέλουμε να είναι η χώρα μας??? Μια χώρα που θα θριαμβεύει ο νομικός πολιτισμός ή να είναι μια χώρα μπορντέλο???

Και η απάντηση έρχεται από τα τεκταινόμενα του "νομικού μας πολιτισμού"...


Θέλουμε να είναι μια χώρα χειρότερη αφού ως γνωστόν, τέτοιον "νομικό πολιτισμό" δε διαθέτει ούτε ένα μπουρδέλο.

Καταδικάστηκαν για κακούργημα οι υπερλαδωμένοι εφοριακοί και… αφέρθηκαν ελεύθεροι!!!

ΕΝΩ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ, ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ, ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!!!!

Ελεύθεροι οι εφοριακοί με τις βίλες που «έβαλαν μέσα» το Δημόσιο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 28 εκατ. ευρώ

Συνολικά 70 χρόνια κάθειρξης επέβαλε το Ε’ Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων σε επτά εφοριακούς που πλούτισαν σε βάρος του δημοσίου.
Η αποκάλυψη του σκανδάλου είχε προκαλέσει σάλο. Επτά εφοριακοί, εκ των οποίων οι 4 διευθυντές εφοριών, είχαν πλουτίσει. Και είχαν προκαλέσει ζημιά στο δημόσιο ύψους 28 δισ. ευρώ. Ήταν ιδιοκτήτες πολυτελέστατων μονοκατοικιών στα βόρεια προάστια, μιας πολυκατοικίας στην Αθήνα, ενός ξενοδοχείου στη Σκόπελο, off shore εταιριών στην Κύπρο. Δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε 70 χρόνια αλλά φυλακή ….δε θα μπουν ποτέ!

Οι επτά κρίθηκαν ένοχοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος αλλά το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους, δίνοντας ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή τους.
Τέθηκαν όμως περιοριστικοί όροι: υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής τους το πρώτο πενθήμερο του μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα, το δικαστήριο, όπως αναφέρει το Έθνος, επιδίκασε στο Δημόσιο αποζημίωση 1.000 ευρώ!!!!!!, απόφαση που ανοίγει το δρόμο για διεκδικήσεις εναντίον τους στα πολιτικά δικαστήρια.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως τον περασμένο Ιανουάριο. Όλα ξεκίνησαν από τη συνταξιούχο εφοριακό, Αλίκη Κυριακάκη, η οποία αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους. Τους είχε καταγγείλει από το 2001, όταν δέχτηκε (σύμφωνα με τις καταγγελίες της) πιέσεις από τους εμπλεκόμενους να «σβήσει» σχεδόν όλο το χρέος μεγάλης εταιρίας, ύψος 36 εκατ. ευρώ.

Η Αλ. Κυριακάκη απέσυρε τις ολικές μειώσεις, επέβαλε τους φόρους και κατήγγειλε τους επτά. Υπέβαλε μήνυμα κατά παντός υπευθύνου. Οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν δυο φορές από το Εφετείο Κακουργημάτων αλλά ο Άρειος Πάγος άνοιξε ξανά την υπόθεση. Η τρίτη φορά που κάθισαν στο εδώλιο ήταν και η… φαρμακερή.

 Η υπόθεση, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Το δικαστήριο έστειλε στην εισαγγελία αντίγραφο της δικογραφίας με νέες καταγγελίες που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου