Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Η Εισαγγελία της Σμύρνης άσκησε δίωξη για «στρατιωτική κατασκοπεία» και 30 τουλάχιστον εν ενεργεία αξιωματικοί οδηγήθηκαν στον ανακριτή, ενώ 10 από αυτούς συνελήφθησαν. 

Ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις έγινε έρευνα από το ειδικό τμήμα της Εισαγγελίας και αρκετοί παραβάτες οδηγήθηκαν στη Σμύρνη, και όπως ανέφερε η Εισαγγελία της Σμύρνης η ανάκριση έχει ολοκληρωθεί. Τελικά συνελήφθησαν 17 άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στον Ανακριτή. Από τα 17 άτομα, χθες, τα 7 απελευθερώθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα 10 τέθηκαν υπό κράτηση μετά το πέρας της ανάκρισης. 

Σύμφωνα με Εισαγγελικό Γραφείο « Γυναίκες με πορνογραφικό υλικό εκβίαζαν υψηλόβαθμους από το στρατιωτικό προσωπικό και τους πίεζαν για να αποκτήσουν στρατιωτικές πληροφορίες με αντάλλαγμα τις άσεμνες φωτογραφίες που είχαν τραβήξει μαζί τους». 

Η υπόθεση αυτή είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο και σύμφωνα με τις πληροφορίες... 


Είχε διοργανωθεί σε δύο πράξεις, όπου είχαν εμπλακεί 13 στρατιωτικοί, ενώ συνολικά έχουν συλληφθεί 45 άτομα. Η έρευνα άρχισε στις 13 Ιουνίου με τη σύλληψη 19 εν ενεργεία στρατιωτικών και 2 εν αποστρατεία. 
Την Κυριακή 1 Ιουλίου συνελήφθησαν και άλλα δύο άτομα. Σε ανάκριση, τελικά για την όλη υπόθεση, οδηγήθηκαν 70 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των κρατουμένων, των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία αξιωματικών, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου