Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Το Ιράν απείλησε να καταστρέψει αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή και να επιτεθεί στο Ισραήλ λίγα λεπτά αφού δεχθεί επίθεση, όπως μετέδωσαν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς οι Φρουροί της Επανάστασης συνεχίζουν για τρίτη ημέρα ασκήσεις με εκτεταμένη χρήση βαλλιστικών πυραύλων.

Το Ισραήλ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να επιτεθεί στο Ιράν στην περίπτωση που η διπλωματία αποτύχει να πείσει την Τεχεράνη να τερματίσει το αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα, ενώ και οι ΗΠΑ έχουν αναφερθεί στη στρατιωτική δράση ως έσχατη επιλογή.
   
«Αυτές οι βάσεις είναι όλες σε απόσταση που μπορούν να πληγούν από τους πυραύλου μας και... 


Oι κατεχόμενες περιοχές (Ισραήλ) είναι επίσης καλός στόχος για εμάς», δήλωσε ο Αμίρ Αλί Χατζί Ζαντέχ, επικεφαλής της αεροδιαστημικής διοίκησης των Φρουρών της Επανάστασης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars.
   
Ο Χατζί Ζαντέχ επεσήμανε ότι 35 αμερικανικές βάσεις μπορούν να πληγούν από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους, οι πιο προηγμένοι από τους οποίους μπορούν να πλήξουν στόχους έως και 2.000 χιλιόμετρα μακριά, όπως λένε αξιωματικοί του ιρανικού στρατού.
   
«Έχουμε σκεφτεί μέτρα (...) για να εκτοξεύσουμε πυραύλους και να καταστρέψουμε όλες αυτές τις βάσεις λίγα λεπτά αφού δεχθούμε επίθεση», υπογράμμισε ο ίδιος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου