Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η "ΠΕΡΗΦΑΝΗ" ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ... ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ!!!

«Κατάπιαν τη γλώσσα» τους μετά την προχθεσινή απόφαση του Γιούρογκρουπ, όλοι αυτοί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωναν θαυμαστές του Ισπανού πρωθυπουργού Μ. Ραχόι, επειδή εφάρμοζε τα ίδια βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα ...δίχως μνημόνιο ή ότι κατάφερε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δίχως τάχα να επιβαρυνθεί το κρατικό χρέος. 

Επιβεβαιώνεται πλέον περίτρανα ότι η «διάσωση» των τραπεζών θα φορτωθεί στις πλάτες του ισπανικού λαού, ενώ και τυπικά η Ισπανία μπαίνει σε «καθεστώς μνημονίου». 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει... 


Να παρουσιάσει μέχρι το τέλος Ιούλη ένα μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο για το 2013-2014, στο οποίο θα περιγράφονται «διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία είναι αναγκαία προκειμένου να μειωθεί το υπερβολικό έλλειμμα». 
Δεύτερον, η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει, «χωρίς καθυστέρηση», νέα μέτρα λιτότητας ύψους 10 δισ. ευρώ για το 2012, μεταξύ άλλων αύξηση του ΦΠΑ, μειωμένες συντάξεις και επίδομα ανεργίας. Ακόμη 20 δισ. ευρώ θα πρέπει να εξευρεθούν τα επόμενα χρόνια. 
Ακόμη χειρότερα, η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι «έτοιμη να υιοθετήσει περαιτέρω μέτρα» στην περίπτωση που είναι αναγκαίο. Πράγμα που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο καθώς η Κομισιόν προβλέπει ότι ισπανική οικονομία θα βρεθεί σε ύφεση και το 2013. Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώνει τους εταίρους κάθε τρίμηνο για την πρόοδο που σημειώνει. 
Στην πραγματικότητα και στην Ισπανία θα εφαρμόζεται ένα μνημόνιο διαρκείας, που απορρέει από το μεγάλο ευρωμνημόνιο του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας και της συνθήκης του ευρώ. Ιδού πώς «τηρείται το ευρωπαϊκό κεκτημένο» και «η αρχή της ίσης μεταχείρισης των χωρών της Ευρώπης και της Ευρωζώνης», που ζητούσε ο Α. Τσίπρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου