Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...

Α. Λυκουρέτζος: «Πρέπει να εκπληρώσω τις δεσμεύσεις της χώρας»... Είπε και επανέλαβε την απόφασή του για τήρηση των μνημονιακών όρων στην Υγεία... 

Την εκπλήρωση, στο ακέραιο, των δεσμεύσεων της χώρας και στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, επανέλαβε το πρωί ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζος μιλώντας σε εκδήλωση για το σύστημα υγείας.

«Γνωρίζω για το κούρεμα των ομολόγων και τις διαθέσεις σας να βοηθήσετε, αλλά ως υπουργός πρέπει να εκπληρώσω στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της χώρας. Η αλόγιστη φαρμακευτική δαπάνη δεν συνεπάγεται καλύτερη περίθαλψη, ενώ η ορθολογικότερη περίθαλψη σημαίνει επιβίωση του συστήματος», δήλωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στη φαρμακευτική δαπάνη, ο κ. Λυκουρέντζος είπε... 


Οτι αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2012, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή νούμερα και ποσοστά. Δεδομένης αυτής της αύξησης, είπε, πρέπει να εφαρμοστούν rebate και claw back (μηχανισμοί επιστροφής χρημάτων).

«Η αυθαίρετη επιβολή συμφερόντων οδηγεί στην κατάρρευση του συστήματος», επανέλαβε ο υπουργός Υγείας. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι εστιαζόμενες μεταρρυθμίσεις δεν θα γίνουν σε όλα τα μέτωπα. «Δεν επιδιώκουμε τη σύγκρουση, αλλά τη συνεννόηση», ανέφερε.

Επίσης, δήλωσε αποφασισμένος να εφαρμόσει πλήρως την ηλεκτρονική συνταγογράφηση «…. παρά τις αντιστάσεις των γιατρών».

Τι μένει να πούμε εμείς???
Ότι αυτούς τους πολιτικούς και τα κόμματα που τους εξέθρεψαν, η εξαπατημένη (πολλάκις) Ελληνική κοινωνία οφείλει να τους θυμάται με τ ονοματεπώνυμο και τη μούρη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου