Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ???

Η κάθοδος των ρωσικών πολεμικών σκαφών στο λιμάνι της Ταρσού και οι φήμες για τη ρίψη του τουρκικού αεροσκάφους από ρωσικές δυνάμεις και την  επικείμενη απαγόρευση  εισόδου των τουρκικών φορτηγών στα ρωσικά εδάφη, υποχρέωσαν τον κ. Ερντογάν να μεταβεί για μια μέρα στη Μόσχα και να  συναντηθεί με τον Πρόεδρο Πούτιν.

της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Είναι βέβαιο ότι η διακοπή των εμπορικών συναλλαγών με τη Ρωσία θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στην παραπαίουσα τουρκική οικονομία.
Γι’ αυτό και βασικό θέμα των συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Πούτιν και Ερντογάν θα είναι οι εξελίξεις στη Συρία και το βαρύ οικονομικό τίμημα που θα κληθεί να καταβάλει η Άγκυρα  εξαιτίας του περιορισμού των εξαγωγών της στη Ρωσία.
Στόχος του κ. Ερντογάν είναι να παρασύρει τη διεθνή κοινότητα και να πέσουν όλοι μαζί πάνω στη Συρία και να την κατασπαράξουν.
Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να κάνει μόνη της μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας  και επιδιώκει την εμπλοκή της Δύσης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος, επισημαίνονται, μεταξύ άλλων τα εξής:... 


«Το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ εξοπλίζει το λαό και τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας. Αυτό το γνωρίζουν όλοι και δεν μπορεί να διαψευστεί.  Ο Ερντογάν φιλοδοξεί να γίνει σουλτάνος στη Μέση Ανατολή με χρήματα των ΗΠΑ. Η Αμερική βλέποντας την ανυπομονησία του πρωθυπουργού, ζήτησε «μείωση της ταχύτητας». Ο Ερντογάν βιάζεται, γιατί η οικονομία δεν πάει καλά.

Έχει παραδοθεί στην τύχη των ΗΠΑ και των Αράβων σεΐχηδων. Με τα υπερφίαλα ψεύδη της περιφερειακής υπερδύναμης θέλει να αποκτήσει κύρος στην   Ουάσιγκτον. Στόχος της κυβέρνησης είναι να παρασύρει τη διεθνή κοινότητα στο πλευρό της. Αφού πρόδωσε με κάθε τρόπο το λαό της Συρίας θέλει τώρα να πραγματοποιήσει μια διεθνή επιχείρηση εναντίον του, διατηρώντας για τον εαυτό της ένα ρόλο κλειδί στις εξελίξεις.

Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια περιπέτεια, γιατί θα οδηγηθεί σε διεθνή απομόνωση. Μόλις τελειώσουν όλα θα την πετάξουν στην άκρη σαν λερωμένο χαρτομάντιλο. Το όνειρο της περιφερειακής υπερδύναμης θα μετατραπεί σε εφιάλτη. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Έγκριτοι δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι ο Ερντογάν οδήγησε τη χώρα σε αδιέξοδο. Πιθανότατα,λένε, ένας πόλεμος να τον βοηθήσει να καλύψει τις παρανομίες του. Παλαιότερα τακυβερνητικά λάθη τα κάλυπτε ο στρατός με τα πραξικοπήματα. Τώρα ίσως να τακαλύψουν με έναν πόλεμο, συμπαρασύροντας στο χορό το ΝΑΤΟ και τα Η.Ε.

Ο Συνταγματάρχηςε.α Haydar ATES (Asker Haber) σε εκτενές άρθρο του υποστηρίζει ότι η πολεμικήεμπλοκή στη Συρία θα συμβάλει στην ίδρυση του Κουρδιστάν, θα ενισχύσει τοΙσραήλ και θα διαμελίσει την Τουρκία.

Ο κ.Ερντογάν φαίνεται ότι συνειδητοποιεί τους κινδύνους τρέχει στη Μόσχα για ναδιαπιστώσει τις προθέσεις της, αλλά ταυτόχρονα αναζητάει και τον διάδοχος τουστο Κόμμα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο κ. Ερντογάν θέλει να ενσωματώσει στο κόμμα του το κόμμα HAS (Halkin Sesi-Φωνή του Λαού) και για το σκοπό αυτόθα συναντηθεί με τον αρχηγό του Numan Kurtulmus. Το προφίλ του κ. Kurtulmus φαίνεται ότι είναι κατάλληλο για τηδιαδοχή του κ. Ερντογάν, ο οποίος πρόκειται να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου