Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΥΨΕΙΣ

Στη σκιά των... φαντασμάτων φαίνεται ότι ζει το επιτελείο του πρωθυπουργού, αφού πίσω από κάθε λέξη και πρό­ταση προσπαθούν να ανακαλύψουν ανύπαρκτους εχθρούς και σκοπιμό­τητες που απεργάζονται νυχθημερόν τον... πολιτικό αφανισμό του Αντώνη Σαμαρά.

Είναι πραγματικά άξιο προσοχής το γεγονός ότι οι συνεργάτες του ερ­μηνεύουν ως σενάριο πολιτικής εξό­ντωσης και παραγκωνισμού του το ότι υπήρξαν φωνές που πρότειναν να υπάρξει αντιπρόεδροςστην κυβέρνη­ση για να αντιμετωπιστούν τα όποια κενά έχουν δημιουργηθεί μετά την εγ­χείρηση του Σαμαρά στο μάτι, προκει­μένου ο πρωθυπουργός να μην πιεστεί ακόμη περισσότερο θέτοντας την όρα­σή του σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.

Οι εκφραστές της τοποθέτησης ενός αντιπροέδρου κατηγορήθηκαν ως... υποκινητές κίνησης για την αμ­φισβήτηση... 


Του Σαμαρά, ενώ το γε­γονός ότι κάποιες ιατρικές πληροφο­ρίες είδαν το φως της δημοσιότητας έγιναν αιτία και για τον πρώτο καυγά ανάμεσα στους συνεργάτες του πρω­θυπουργού.

Ο ΧρύσανθοςΛαζαρίδης κατηγορή­θηκε από το υπόλοιπο επιτελείο του Σαμαρά ως ο άνθρωπος που διέρρευ­σε την είδηση ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει για 40 μέρες, επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν ιδι­αίτερα επικίνδυνο για την κατάσταση του ματιού του.
Ο καυγάς λέγεται ότι ήταν... ομη­ρικός, αφού τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τους πολιτικούς «σωματοφύλακες» του Σαμαρά, έδιναν την εντύπωση στους πολίτες ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορείνα ανταποκριθεί στα καθή­κοντά του. Ως εκ τούτου, πήραν φωτιά τα τόπια.

Μάλιστα οι θεματοφύλακες της δη­μόσιας εικόνας του πρωθυπουργού, επιχειρώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που είχαν ήδη δημιουρ­γηθεί, πέρασαν στο αντίθετο άκρο της υπερβολής. Έτσι άρχισε η επιχείρηση επικοινωνιακής παρουσίασης του Σα­μαρά ως ενός... Σούπερμαν, του οποί­ου η αποθεραπεία θα γίνει σε χρόνο μηδέν, αντίθετα με όσα αναφέρουν όλοι οι γιατροί του κόσμου, ότι δηλα­δή χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι δύο μήνεςήπιας δραστηριότητας.

Θέατρο σκιών
Προκειμένου μάλιστα να σταματή­σουν και τα σενάρια που έλεγαν ότι θα ήταν καλό να υπάρξει ένας αντιπρόε­δρος, εκτός των άλλων για να αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, αφού και μόνο η φυσική πα­ρουσία του Σαμαρά θα είναι επιβαρυ­ντικήγια την κατάστασή του, εκπονή­θηκε ένα ολόκληρο σχέδιο παρουσίας του πρωθυπουργού στη Βουλή έστω και για δέκα λεπτά.
Παράλληλα το σπίτι του στην Κηφι­σιά έγινε πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ ο ίδιος άρχισε να συναντά στελέχη της κυβέρνησής του και να εμφανίζε­ται στην τηλεοπτική κάμερα προκειμέ­νου να... βουλώσει στόματα.
Η πρεμούρα πάντως των συνεργα­τών του πρωθυπουργού να μην δοθεί μεγάλη διάσταση στο πρόβλημα υγεί­ας του πρωθυπουργού αναδεικνύει, πέραν της γενικότερης ανασφάλειας... των ίδιων, και την αγωνία τους για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματός τους, αλλά και τη σύγκριση του Σαμαρά με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Κατ’ επανάληψη μάλιστα τα στελέχη της Ν.Δ. έλεγαν με έμφαση ότι ο Σαμα­ράς είναι ένας νέος άνθρωπος που είχε μια μεγάλη ατυχία την πιο σημαντική στιγμή της ζωής του και επισήμαιναν με έμφαση ότι χαίρει άκρας υγείας. Από την άλλη, φοβούνται ότι οι εσωκομμα­τικοί αντίπαλοι του Σαμαρά, οι οποίοι... πλήθυναν εξ αιτίας της δυσαρέσκειας αρκετών μετά τη δημιουργία της κυ­βέρνησης λόγω της μη υπουργοποίησής τους, θα προσπαθήσουν να εκμε­ταλλευτούν την κατάσταση της υγείας του ροκανίζοντας το προφίλ του νέου πρωθυπουργού.

Επιπλέον το «σύστημα» των σωματο­φυλάκων του Σαμαρά έχει το άγχος για το πώς παρουσιάζεται το πρόβλημα του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, αφού υπήρξαν δημοσιεύματα που αναφέρ­θηκαν με δυσμενή τρόπο στο πρόβλη­μα υγείας του Σαμαρά, ενώ στο πρακτι­κό επίπεδο αντιμετωπίζουν το πρόβλη­μα της συνόδου κορυφής που θα γίνει στα μέσα Ιουλίου και ως μοναδικό θέμα θα έχει το ζήτημα της χώρας μας.
Τώρα βέβαια πώς θα καταφέρουν να κάνουν ένα κουβάρι τα εσωκομμα­τικά τους προβλήματα με τα θέματα της χώρας και ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας του πρωθυπουργού, χωρίςστο τέλος να τα κάνουν μπάχα­λο, είναι ένα ερώτημα το οποίο θα απαντηθεί στην πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου