Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Τουρκική Χωροφυλακή: Αμερικανοί, Κούρδοι και Γκιουλενιστές συνεργάστηκαν κατά της Τουρκίας

Έκθεση της Χωροφυλακής που παραδόθηκε  στο τουρκικό Κοινοβούλιο, λέει ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν –PKK,  συνεργάστηκε (υποστηριζόμενο) από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής,  προκειμένου να ανατρέψουν τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, παρέχοντας βοήθεια στους πραξικοπηματίες, που ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γιουλέν, αλλά και της τρομοκρατικής οργάνωσης του Daesh,  την 15ης Ιουλίου του 2016...


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Akşam» « κατά  τη διάρκεια της διαδικασίας του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, κατόπιν υποκλοπής ραδιοσυχνοτήτων έγινε γνωστό ότι... οι τρομοκράτες του PKK αποφάσισαν να μην εξαπολύουν επιθέσεις κατά των Τούρκων στρατιωτών με σκοπό να ενισχύσουν τους στρατιώτες στο πραξικόπημα,», γράφει η έκθεση της Χωροφυλακής.

Μάλιστα, το έγγραφο σημειώνει ότι κατά τις υποκλοπές ακούστηκε ένας αριθμός στελεχών του PKKπου έλεγαν ότι οι Αμερικανοί υποσχέθηκαν να βοηθήσουν τους τρομοκράτες  του PKK στις προσπάθειες του στρατού να ανατρέψουν τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιπρόσθετα, η  τουρκική εφημερίδα «Akşam»  αναφερόμενη στην έκθεση της Χωροφυλακής, σημειώνει ότι «τα εκτελεστικά όργανα των τρομοκρατών είχαν πει ότι για να ανατρέψουν τον Ερντογάν έπρεπε να  προβούν σε κοινές προσπάθειες – Γκιουλενιστές, Κούρδοι του PKK και αριστεριστικές ομάδες - με σχεδιασμό κοινών εξεγέρσεων, όπως τα επεισόδια στην πάρκο ‘Gezi’.

Η «Akşam»   σημειώνει ότι στην προγραμματισμένη εξέγερση θα λάμβαναν μέρος υποστηρικτές του PKK, εννέα αριστερές τρομοκρατικές ομάδες, Νουσαΐρι και Αλεβίτες καθώς και υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου