Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

"Επιδημία" αλβανικών προκλήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη της φωτογραφίας των επτά εφέδρων που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους μέσα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων) στο Μεσολόγγι, τον γύρο του κόσμου κάνουν φωτογραφίες που παρουσιάζουν στρατιώτες και αστυνομικούς με αλβανική καταγωγή σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ακόμη και στη Νέα Υόρκη, να κάνουν την ίδια χειρονομία...
Επιδημία αλβανικών προκλήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ
της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΝΑΝΟΥ
Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, που τείνει να πάρει μαζικές διαστάσεις, αυξάνει τον προβληματισμό στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, που προσπαθούν να ...
διαπιστώσουν αν πρόκειται για μια αθώα, τυχαία κίνηση ή αν πίσω από αυτή κρύβεται ένα εθνικιστικό σχέδιο.
Με παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, έχει ήδη διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, με σκοπό να αποκαλυφθούν τα κίνητρα των επτά στρατιωτών, ενώ ο ίδιος ο υπουργός με δηλώσεις του επιμένει στην απόδοση αυστηρών πειθαρχικών ποινών, χαρακτηρίζοντας την πράξη των επτά ως «άλλη μια προσπάθεια του αλβανικού εθνικισμού να προκαλέσει την Ελλάδα», προσπάθεια η οποία εντάσσεται σε μια σωρεία ανάλογων περιστατικών που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα, όπως π.χ. η κατεδάφιση των σπιτιών Ελλήνων ομογενών στη Χειμάρρα.
Κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τους οποίους επικοινώνησε η Realnews, τονίζουν πως η χειρονομία των στρατιωτών δεν είναι τόσο αθώα, όσο φαίνεται και ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα και βάσει των όσων προβλέπει ο κανονισμός του Στρατού.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εξωτερικών αρνείται επισήμως να σχολιάσει το ζήτημα που έχει προκύψει, χαρακτηρίζοντάς το ήσσονος σημασίας. Πηγές του υπουργείου εκφράζουν ανησυχία για τον αλβανικό εθνικισμό, αλλά αποφεύγουν να τον συνδέσουν με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου