Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

«MΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ»: Ανησυχούν σοβαρά στο Ελληνικό Πεντάγωνο με το δόγμα της «προληπτικής επίθεσης» της Τουρκίας

Μέρα με την ημέρα η Τουρκία και ο Ερντογάν γίνονται όλο και πιο προκλητικοί με την Ελλάδα. Μετά την δήλωση του Τούρκου προέδρου ότι τα τουρκικά στρατεύματα δεν πρόκειται να φύγουν από την Κύπρο, σύμβουλος του, αποκαλύπτει περαιτέρω τις τουρκικές προθέσεις και τρομάζει με την θεωρία που αναπτύσσει λέγοντας ότι η Ελλάδα προγραμμάτιζε εισβολή στην Τουρκία την ημέρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης του περασμένου Ιουλίου...
maxresdefault
Χαρακτηριστικά ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε ότι Μεσογειακή χώρα που συνορεύει με την Τουρκία, ετοιμαζόταν στις 15 του Ιουλίου να εισβάλει στην χώρα. «Ανέμενε στρατός κράτους της Μεσογείου για να εισβάλλει στην Τουρκία, ναι ή όχι;» είπε συγκεκριμένα, που...
αν και δεν κατονομάζει, υπονοεί σαφώς την χώρα μας.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Ερντογάν έχει πει ότι η ασφάλεια της Τουρκίας δεν ξεκινάει από τα σύνορα της αλλά από εκεί που δημιουργούνται τα προβλήματα, και γιαυτό έχει εισβάλει στην Συρία, έτσι τώρα με την θεώρηση του Μπουλούτ, ότι η Ελλάδα ότι σχεδίαζε εισβολή, η Τουρκία στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα της «προληπτικής επίθεσης» προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια της.
Με λίγα λόγια εάν η Τουρκία αντιληφθεί ότι στην Θράκη για παράδειγμα θα υπάρξουν προβλήματα με την μειονότητα, ή μάλλον καταστάσεις που η Άγκυρα ερμηνεύσει ως «προβλήματα», τότε το δόγμα της χώρας είναι η αντιμετώπισή τους εν τη γενέσει τους, δηλαδή με στρατιωτική επέμβαση.
Με γνωστές τις προβοκάτσιες των Τούρκων κατά των Ελλήνων και στο παρελθόν, που είχαν ως αποτέλεσμα την εκδίωξη των Μικρασιατών αλλά και των Κωνσταντινοπολιτών, η Θράκη αλλά και τα νησιά μας γίνονται πλέον στόχος των Τούρκων.
Όλα αυτά ανησυχούν το Ελληνικό Πεντάγωνο, το οποίο αρχίζει και λαμβάνει δραστικά μέτρα με πρώτη εμφανή εκδήλωση το ταξίδι του ΑΓΕΣ αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή στο Καστελόριζο καθώς και όλα τα στρατόπεδα στις παραμεθόριες περιοχές που γειτονεύουν με την Τουρκία, για να επιθεωρήσει την ετοιμότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου