Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Πρέσβης Αλβανίας στο Κόσοβο: « Σε τυχούσα σύγκρουση θα αντιδράσουμε ως έθνος»

Ο πρέσβης της Αλβανίας στην Πρίστινα, Κεμάλ Μιντζόζι (Qemal Minxhozi), είπε ότι οι Αλβανοί ανησυχούν για τα πρόσφατα γεγονότα  και αναφερόμενος στην εξέλιξη της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ότι «Το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι Αλβανία αλλά υπάρχουν Αλβανοί»...


Μάλιστα, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα- που επικαλείται το Tanjug, ότι σε περίπτωση σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο «Οι Αλβανοί θα... απαντήσουν ως Αλβανοί», σύμφωνα με δημοσιεύματα της  Πρίστινα.

«Είναι νόμιμο δικαίωμα των αδελφών από την Αλβανία, να ανησυχούν για το τι συμβαίνει εδώ. Η ανησυχία είναι μεγάλη και ταυτόχρονα είναι απογοητευμένοι με τη Σερβία», είπε ο  Μιντζόζι. Δήλωσε ότι η Αλβανία δεν ήταν ποτέ ένας παρατηρητής των πολιτικών γεγονότων στο Κοσσυφοπέδιο.

Η Αλβανία, είπε,  ότι πάντοτε ήταν υπέρ μια εποικοδομητικής στάσης, στην ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Αυτό, πρόσθεσε, ότι δείχνει ότι η Αλβανία εστιάζει την προσοχή της στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου.

«Το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι Αλβανία, αλλά υπάρχουν Αλβανοί, είμαστε ένα έθνος και έχουμε υποχρεώσεις προς τους συμπατριώτες μας», είπε ο Μιντζόζι, σύμφωνα με το σερβικό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου