Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Προς στρατιωτικό νόμο η Τουρκία

Σκληραίνει τη στάση της η Τουρκία μετά τις τελευταίες δύο τρομοκρατικές επιθέσεις, την Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη και την Πέμπτη στη Σμύρνη...


Προς στρατιωτικό νόμο η Τουρκία

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει στη χώρα στρατιωτικό νόμο, πέρα από...
την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην οποία βρίσκεται η Τουρκία από την περίοδο του αποτυχημένου πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους 13 μήνες έχουν σημειωθεί δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα, οι οποίες συνήθως αποδίδονται στην κουρδική οργάνωση ΡΚΚ, ενώ και το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για κάποιες από αυτές.
Όσον αφορά στην τελευταία επίθεση στη Σμύρνη, ο κυβερνήτης της περιοχής Ερόλ Αγιλντίζ ανέφερε ότι σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από μαχητές του ΡΚΚ. Ο Αγιλντίζ δήλωσε ότι στα χέρια των δύο δραστών που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση βρέθηκαν επιθετικά τυφέκια Καλάσνικοφ και αντιαρματικές ρουκέτες.
Επίσης, οι Αρχές ασφαλείας της χώρας ανακοίνωσαν ότι, εκτός από τους δύο δράστες, νεκρός από την επίθεση είναι ένας αστυνομικός και ένας δικαστικός υπάλληλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου