Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Μεγάλης κλίμακας επίθεση προετοιμάζουν οι ισλαμιστές στη Ρουμανία

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η τρομοκρατική οργάνωση DAESH (Ισλαμικό Κράτος – ISIS) ετοιμάζει για μεγάλης κλίμακας πρωτοφανή επίθεση, σύμφωνα με τον στρατηγό Sorin Gabriel Cozma, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της Ρουμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SRI)...
γράφει η ΓΙΩΤΑ ΧΟΥΛΙΑΡΑ
Ο στρατηγός δεν αποκάλυψε που αναμένεται αυτή η επίθεση ούτε αν...
ο στόχος θα περιλαμβάνει μια ή περισσότερες χώρες.
Επίσης τόνισε πως είναι σημαντικό να αναφερόμαστε στην τρομοκρατική αυτή οργάνωση (DAESH) με το όνομά της και όχι με τα ακρωνύμια ISIS ή ΙSIL.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτή η οργάνωση να ονομάζεται κράτος», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι το DAESH είναι μια γενετική μετάλλαξη της Αλ Κάιντα που προσαρμόστηκε στη νέα κοινωνία της πληροφορίας την οποία ζούμε και εξήγησε τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο τρομοκρατικών οργανώσεων.
Όπως είπε ο Cozma η «Αλ Κάιντα βασίζεται στο Al Jazeera (έναν τηλεοπτικό σταθμό με έδρα το Κατάρ ) ενώ το DAESH ανήκει στην ηλικιακή ομάδα του Facebook και του Twitter».
Και συνέχισε πως η Αλ Κάιντα έχει ένα παθητικό στυλ διοίκησης. Το DAESH είναι πιο ενεργό στην καθημερινή του λειτουργία.
Τόνισε επίσης ότι, ενώ η Αλ Κάιντα έχει προσπαθήσει πρόσφατα να αποφύγει τις επιθέσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τους μουσουλμάνους ή να δημιουργήσουν αστικά θύματα, το DAESH ενεργεί με αδικαιολόγητη βία χωρίς φιλτράρισμα των θυμάτων του.
Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Ρουμανίας (SRI), τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια μετάβαση από την ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση στον εξισλαμισμό των ριζοσπαστών.
Η Γαλλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ έχουν πληγεί από ένα κύμα απομονωμένων τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποιούνται από ισλαμιστές ριζοσπάστες, τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τις θανατηφόρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στην Κωνσταντινούπολη ενώ το DAESH προειδοποίησε ότι το Λονδίνο θα είναι ο επόμενος στόχος.
Το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της Ρουμανίας (CSAT) αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να διατηρηθεί το σημερινή επίπεδο επιφυλακής, το οποίο σημαίνει ότι οι διαθέσιμες πληροφορίες και τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι υπάρχει χαμηλός κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στη Ρουμανία.
Στο μεταξύ πάνω από 340 άτομα ύποπτα για τρομοκρατία εκδιώχθηκαν από τη Ρουμανία το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου