Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Εξοργισμένοι μουσουλμάνοι έκαψαν ζωντανούς οχτώ ανθρώπους για υποτιθέμενη βλασφημία

Ένα πλήθος εξοργισμένων μουσουλμάνων σκότωσε οκτώ ανθρώπους στη βόρεια Νιγηρία πυρπολώντας το σπίτι ενός άνδρα ο οποίος έσωσε έναν χριστιανό φοιτητή που κατηγορήθηκε για βλασφημία, ανακοίνωσε σήμερα η νιγηριανή αστυνομία...
Εξοργισμένοι μουσουλμάνοι έκαψαν ζωντανούς οχτώ ανθρώπους για υποτιθέμενη βλασφημία
«Οκτώ άνθρωποι πέθαναν στο σπίτι που πυρπολήθηκε από ένα πλήθος ανθρώπων αγανακτισμένων για την υποτιθέμενη βλασφημία», εξήγησε μιλώντας στο...
Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Ζαμφάρα, ο Σέχου Μοχάμεντ, αναφερόμενος στην επίθεση που διαπράχθηκε την Δευτέρα στο χωριό Ταλάτα Μαφάρα.

Μουσουλμάνοι σπουδαστές από αυτό το χωριό διαμαρτυρήθηκαν έντονα για προσβλητικές δηλώσεις εναντίον του προφήτη Μωάμεθ που είπαν πως έκανε ένας χριστιανός συμμαθητής τους, στον οποίο επιτέθηκαν, εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Ένας μουσουλμάνος, παρών στο επεισόδιο, προσπάθησε να προστατεύσει το θύμα και το συνόδευσε σε ένα αστυνομικό τμήμα. Το πλήθος έβαλε φωτιά στο σπίτι του άνδρα αυτού, στο οποίο βρίσκονταν οκτώ άνθρωποι.
«Ο άνδρας που έσωσε τον σπουδαστή και η σύζυγός του δεν βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων» του εμπρησμού, σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο σχολείων

Στην κοινότητα επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου, ενώ το τεχνικό σχολείο των σπουδαστών που φέρονται να ενέχονται στην επίθεση έκλεισε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος διέσχισε την πόλη λίγη ώρα μετά τα επεισόδια, διαπίστωσε ότι στήθηκαν πολλά μπλόκα της αστυνομίας αλλά και του στρατού, καθώς και την βιαστική φυγή πολλών σπουδαστών.
Η Νιγηρία – η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής – μοιράζεται ανάμεσα στον κυρίως μουσουλμανικό βορρά και στον νότο όπου οι χριστιανοί κυριαρχούν. Εθνοτικά και θρησκευτικά βίαια επεισόδια καταγράφονται πολύ συχνά στη Νιγηρία κι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου