Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Επικίνδυνη κλιμάκωση στην Τουρκία: Λουτρό αίματος από επίθεση σε γάμο στο Γκαζίαντεπ - ΒΙΝΤΕΟ

Τριάντα νεκροί άνθρωποι και τουλάχιστον 94 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής στην πόλη Γκαζίαντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας... 

Image

Η επίθεση είχε στόχο τη γαμήλια τελετή επειδή ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες προσκεκλημένοι, οι περισσότεροι μέλη του...

φιλοκουρδικού κόμματος HPD... 

Το HPD έβαλε και σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφήνοντας αιχμές ότι η επίθεση μπορεί να είναι και έργο παρακρατικών, καθώς ήδη μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία δέχεται σφοδρή επίθεση και διώξεις από το κυβερνών κόμμα.Ο Σαμίλ Ταγιάρ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι για την έκρηξη πιστεύεται ότι ευθύνεται η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.


Ο κυβερνήτης της περιοχής Αλί Γιερλίκαγια νωρίτερα δήλωσε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γάμου στη συνοικία Σαχίνμπεϊ οφειλόταν σε «τρομοκρατική ενέργεια».

Το Γκαζίαντεπ βρίσκεται σχετικά κοντά στα σύνορα με τη Συρία και είχε δεχθεί και στο παρελθόν πυραυλικές επιθέσεις από τους τζιχαντιστές. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού του είναι κουρδικής καταγωγής, καθώς από αυτό το σημείο ξεκινούν οι περιοχές των Κούρδων της νοτιοανατολικής Τουρκίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου