Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Κοσσυφοπέδιο και UCK απειλούν το Μαυροβούνιο με πόλεμο

Το Μαυροβούνιο δημιουργεί πολυβολεία στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, ενώ η οργάνωση «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» απείλησε με πόλεμο μεταξύ Αλβανών και Μαυροβουνίων εάν επικυρωθεί η συμφωνία για την οριοθέτηση  με το Μαυροβούνιο...


Η οργάνωση καλεί τα πολιτικά κόμματα στο Μαυροβούνιο να απορρίψουν τη συμφωνία, διότι η αποδοχή της θα...
«σημαίνει ξέσπασμα πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών».

Στη διακήρυξη αυτή της οργάνωσης, που δημοσιεύθηκε στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται και στους βουλευτές  του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου λέγοντας ότι θα  θεωρηθούν προδότες, εάν στη συνεδρία της 1ης Σεπτεμβρίου εγκριθεί με ψηφοφορία η συνοριακή γραμμή μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Μαυροβουνίου.

Μέλη του «Αλβανικού Εθνικού Στρατού» είπαν ότι θα αναπτυχθούν σε ορισμένα μέρη για να παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης.

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ  Θάτσι, κάλεσε τους βουλευτές του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου να ψηφίσουν για τη συμφωνία της οριοθέτησης των συνόρων με το Μαυροβούνιο, γιατί αλλιώς θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία του Κοσσυφοπεδίου και το κυριότερο με τον κύριο σύμμαχο, τις ΗΠΑ.

Η συνθήκη οριοθέτησης του Κοσσυφοπεδίου με το Μαυροβούνιο επιτεύχθηκε πριν από ένα χρόνο στις 26 Αυγούστου 2015 στη Βιέννη και υπεγράφη από τον Χασίμ Θάτσι, που ήταν τότε επικεφαλής της διπλωματίας του Κοσσυφοπεδίου.

Το Κοινοβούλιο  περιλαμβάνει 120 βουλευτές και πρέπει να ψηφίσουν τη συμφωνία τουλάχιστον 80 βουλευτές.

Το Μαυροβούνιο δημιουργεί πολυβολεία στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο
Σχετικό δημοσίευμα σημειώνει ότι στην περιοχή των συνόρων Κοσσυφοπεδίου –Μαυροβουνίου άρχισαν από την περασμένη Τρίτη να δημιουργούν θέσεις πολυβόλων, όπως σημειώνει η εφημερίδα της Ποντογκόριτσα «Vijesti», επικαλούμενη πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Στα σύνορα μεταξύ Μαυροβουνίου και Κοσσυφοπεδίου, μέλη της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας ξεκίνησε την Τρίτη τη δημιουργία θέσεων πολυβόλων για τον φόβο πιθανόν συγκρούσεων» , επιβεβαίωσε η εφημερίδα της Ποντγκόριτσα.

Η απόφαση για ανάπτυξη των ειδικών δυνάμεων στην περιοχή των συνόρων του Μαυροβουνίου με το Κοσσυφοπέδιο ελήφθη από υψηλό επίπεδο, όταν οι υπηρεσίες ασφαλείας  πληροφορήθηκαν για πιθανή κλιμάκωση της αναταραχής των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο εξαιτίας τη συμφωνίας των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου