Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η Αγκυρα προσκαλεί την Apple - Το BREXIT κάνει πύραυλο τη Βρετανία

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και μέχρι πέρυσι υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ κάλεσε ανοιχτά μέσω Twitter την Apple να μεταφέρει την ευρωπαϊκή βάση της από την Ιρλανδία στην Τουρκία... 



Τι προσφέρει η Αγκυρα: «Πιο γενναιόδωρα φορολογικά κίνητρα» και –να ένα μεγάλο πλεονέκτημα!- «δεν θα χρειάζεται να ασχολείται με τη γραφειοκρατία της ΕΕ», σύμφωνα με την Independent. Τα ίδια πλεονεκτήματα διαφημίζει και η Βρετανία, μετά το...
δημοψήφισμα υπέρ της εξόδου από την ΕΕ. Την Τρίτη, επίσης μετά την απόφαση, η Ντάουνινγκ Στριτ και το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι θα καλωσορίσουν κάθε εταιρεία στη Βρετανία και ότι, σαν χώρα, είναι «open for business». 


Ωστόσο, το υπουργείο, γράφει o Independent, ήταν λίγο περισσότερο σαφές ως προς το καθεστώς λειτουργίας για την επιχείρηση: «Πάντα ήμασταν σαφείς ότι οι εταιρείες που εργάζονται εδώ πρέπει να πληρώνουν βρετανικούς φόρους», ενώ υπενθύμισε ότι το Λονδίνο εργάστηκε ως προς αυτή τη κατεύθυνση μέσα στο πλαίσιο των G20. Η Apple, σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής, είχε καταφέρει να φορολογείται με ποσά από 1% μέχρι και 0,005% επί των κερδών χάρη σε ένα περίπλοκο σύστημα μεταφορών και εικονικών διευθετήσεων, μέσα από το οποίο κυκλοφορούσαν τεράστια ποσά χωρίς φορολόγηση. 

Το αντάλλαγμα της αμερικανικής εταιρείας για αυτές τις διευκολύνσεις ή την ανοχή που απολάμβανε ήταν η δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας στην Ιρλανδία που διατηρεί ακόμα. Η αμερικανική εταιρεία έσπευσε να επισημάνει ότι η κίνηση της Κομισιόν μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα για τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. Προτίθεται δε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Πηγή: Η Αγκυρα προσκαλεί την Apple να εγκατασταθεί στην Τουρκία και προσφέρει πλεονεκτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου