Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η χώρα εμπλέκεται σε σχέδια θανάτου - Άραξος, Κρήτη και Κάρπαθος υποψήφιες για αποθήκευση πυρηνικών

Στα νέα σχέδια πυρηνικής πολιτικής του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ), εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα έχει ενεργό ρόλο. Η χώρα μας, πιθανότατα θα καλύψει το πολιτικοστρατιωτικό κενό , που ενδεχομένως να αφήσει η Τουρκία στη ΝΑΤΟϊκή πυρηνική στρατηγική... 
Αποτέλεσμα εικόνας για πυρηνικα
του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ
Τα «προβλήματα» με τα πυρηνικά της βάσης του Ινστιρλίκ που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Τουρκία, σχετίζονται με τις δραματικές εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, αλλά και με την επιδείνωση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων, κυρίως λόγω της Ουκρανίας. Επίσης, οι δραματικές εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, επισπεύδουν τις διαδικασίες υλοποίησης των αμερικανικών σχεδίων (πραγματικών ή προπαγανδιστικών), σχετικά με...
την αποθήκευση , αλλά και με τη δυνατότητα χρήσης νέας γενιάς πυρηνικών όπλων.
Το αίτημα των αμερικανών για περαιτέρω αναβάθμιση του Ελληνικού εδάφους στα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ είχε συζητηθεί το καλοκαίρι του 2013, όταν ο τότε ΥΠΕΘΑ ΔΑβραμόπουλος είχε συναντηθεί στο Πεντάγωνο με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ. Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου ζήτησε να παραχωρηθεί η αεροπορική βάση στο Καστέλλι της Κρήτης, γιαμεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών του ΝΑΤΟ.
Επίσης, ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος, στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) , κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τη συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Christine Wormuth, πρότεινε την δημιουργία νατοϊκής-αμερικανικής βάσης στην Κάρπαθο. Ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι , για τη μεταφορά στρατιωτικών δραστηριοτήτων καιδιευκολύνσεων από την «υπερφορτωμένη» Σούδα, είναι δυνατόν να κατασκευαστεί μια νέα βάσηστην Κάρπαθο. Εννοείται ότι , στην περίπτωση της αναβαθμισμένης ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας, αυτή δεν θα περιορίζεται μόνο στα συμβατικά όπλα, αλλά είναι δυνατόν και υπό προϋποθέσεις, να επεκταθεί και στην αποθήκευση πυρηνικών βομβών ή τη μεταστάθμευση αεροσκαφών ή υποβρυχίων, που θα είναι εφοδιασμένα με πυρηνικά όπλα, όπως για παράδειγμα παλαιότερα η αεροπορική βάση στον Άραξο, που είχε βόμβες με πυρηνικές κεφαλές.  
Στη βάση ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ έχουν αποθηκευθεί 50-60 πυρηνικές κεφαλές. Είναι παλιάς τεχνολογίας, αλλά η κάθε μία από αυτές είναι 10 φορές πιο ισχυρή από τη βόμβα που έριξαν οι αμερικανοί στη Χιροσίμα. Στην περίπτωση που οι αμερικανοί αποφασίσουν να μεταφέρουν ή μετέφεραν ήδη τα πυρηνικά τους από τη βάση του Ινστιρλίκ, τότε , ο πιθανότερος προορισμός τους θα πρέπει να είναι ή είναι, η Ιταλία στη βάση του Αβιάνο, ή η Γερμανία στη νατοϊκή βάση στο Μπουχελ, ενώ δεν αποκλείεται κάποιες να καταλήξουν ακόμη και στον Άραξο ή στη Κρήτη. Διευκρινίζουμε, ότι σύμφωνα με πάγια πρακτική του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ), που εφαρμόζεται πιστά από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, πληροφορίες, που διαρρέουν σχετικά με την παρουσία αμερικανικών πυρηνικών όπλων σε ευρωπαϊκό έδαφος, ούτε επιβεβαιώνονται, αλλά ούτε και διαψεύδονται επίσημα από τις νατοϊκές αρχές. Επίσης, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή βάση τοποθετηθούν οι πυρηνικές κεφαλές του ΝΑΤΟ, τον έλεγχο για την ασφάλεια τους και κυρίως, αν και πότε θα χρησιμοποιηθούν, είναι θέματα που χειρίζονται αποκλειστικά οι αμερικανοί. Συνεπώς, οι τούρκοι στρατιωτικοί μόνο σε φωτογραφία «βλέπουν» τις πυρηνικές βόμβες στη βάση τους στο Ινστιρλίκ! Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που οι τούρκοι «καταλάβουν» τις πυρηνικές βόμβες, είναι αδύνατον να τις χρησιμοποιήσουν …
Γιατί όμως οι αμερικανοί αποφάσισαν ή διαδίδουν ότι αποφάσισαν, ότι θα μεταφέρουν τις νατοϊκές πυρηνικές βόμβες εκτός Τουρκίας;
Σε κάθε περίπτωση η οποιαδήποτε απόφαση της αμερικανικής διοίκησης εντάσσεται στα σχέδια υψηλής Στρατηγικής των ΗΠΑ με βαρύνουσα όμως την εκτίμηση ότι οι πολιτικο - στρατιωτικές σχέσεις Άγκυρας με Ουάσιγκτον, θα παραμείνουν προβληματικές και πιθανόν να επιδεινωθούν, χωρίς να αποκλείονται και τα σενάρια βίαιου διαμελισμού της Τουρκίας (ίδρυση Κουρδικού κράτους) ή περιφερειακήςαποσταθεροποίησης λόγω της στροφής του Ερντογάν προς τον αυταρχισμό και την ισλαμοποίησητης τουρκικής κοινωνίας. Το ΝΑΤΟ δεν θα επιθυμούσε μια Ισλαμική Τουρκία με αυταρχικό καθεστώς, να έχει στο έδαφός της πυρηνικά. Αξιολογείται επίσης, από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, η προσέγγιση ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣΙΡΑΝ, ειδικά μάλιστα εξετάζονται οι πληροφορίες, ότι οι τρείς χώρες θα προχωρήσουν και σε στρατιωτική συμφωνία. Θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη η τριμερής συνάντηση ΤουρκίαςΡωσίας καιΙράν, που θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο. Προσθέτουμε ότι, περιέχει πολιτικό- διπλωματικό μήνυμα η δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου της ισλαμικής Κυβέρνησης Ερντογάν, ότι η Τουρκία θα μπορούσε να παραχωρήσει τη βάση του Ιντσιρλικ για τον ανεφοδιασμό ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.
Στους γρίφους της αμερικανικής διπλωματίας εντάσσονται και οι δηλώσεις που κάνουν ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκφράζοντας, συχνά το τελευταίο διάστημα, πυρηνικές απειλές κατά των χωρών του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν αυξηθεί οι περιπολίες ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών με πυρηνικές δυνατότητες.
Πέρα όμως από τους Στρατηγικούς σχεδιασμούς των υπερδυνάμεων, οι ενεργοί πολίτες, ανεξάρτητα από εθνοτική καταγωγή και θρησκευτικά δόγματα , θα πρέπει να ανησυχούν και να προβληματίζονται , από την κατασκευή νέας γενιάς πυρηνικών όπλων. Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα, προχωρούν στηνεξέλιξη των πυρηνικών όπλων τους. Τα νέα πυρηνικά, θα είναι εξίσου φονικά αλλά λιγότεροκαταστροφικά, αφού θα έχουν πολύ μικρή ακτίνα δράσης. Αυτή όμως η τοπικού χαρακτήρα πυρηνική καταστροφή, ενέχει και τον πειρασμό της χρησιμοποίησής τους, αφού ανατρέπει το ψυχροπολεμικό δόγμα της «αμοιβαίας εξασφαλισμένης καταστροφής», το δόγμα δηλαδή της ψυχρής λογικής , ότι η χρήση πυρηνικών όπλων θα προκαλούσε μαζικά αντίποινα και θα κατέληγε στον πυρηνικό όλεθρο και την ολική καταστροφή όλων των αντιμαχομένων και όχι μόνο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου