Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Έφτασε η ώρα του ταμείου για τη χρεοκοπημένη πολιτική ηγεσία της Κύπρου

Οι Τούρκοι δεν δίνουν τίποτα στην Κύπρο: Ζητούν λύση με παράδοση του Αναστασιάδη...

Ο δοτός Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ,με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στην κατεχόμενη Λευκωσία 1 Ιουνίου 2016. Φωτογραφία ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Μπορεί η Τουρκία και ο αυταρχικός ηγέτης της να έχουν τα μύρια τόσα προβλήματα και να βρίσκονται σε ανοικτό πόλεμο με τους γείτονές τους αλλά και μεγάλο μέρος του πληθυσμού της κατοχικής δύναμης, αλλά την Κύπρο δεν την ξεχνάνε. Η αλήθεια να λέγεται… Και κάθε φορά που την θυμούνται, φροντίζουν να μην ξεχνάμε ότι μιλά η δύναμη κατοχής, οι στυγνοί κατακτητές που...
κατέχουν την πατρίδα μας για 42 χρόνια, ως αποτέλεσμα του διπλού εγκλήματος, του πραξικοπήματος και της εισβολής. Ο δοτός πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ -δοτός διότι δεν εξελέγη από το λαό αλλά επιλέχθηκε από τον Ταγίπ Ερντογάν- μας θύμισε την Τετάρτη ότι η Τουρκία δεν δέχεται καμία συζήτηση για το θέμα των εγγυήσεων. 

Συγκεκριμένα δήλωσε: “Δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσής τους. Δηλαδή, όποιες και να είναι οι συνθήκες, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι παρούσα για να διασφαλίζει την ασφάλεια των εκεί αδελφών μας”. Αυτή είναι η επίσημη θέση της «μητέρας πατρίδας» Τουρκίας. 

Οι ηγέτες της μιλούν πάντα με σαφήνεια και δεν κρύβονται, όπως οι δικοί μας, οι οποίοι φτάνουν σε σημείο δουλοπρέπειας απέναντι στην κατοχική δύναμη, τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι το παίζουν μονίμως …δίπορτο. Απολαμβάνουν τα προνόμια που τους χαρίζει η Κυπριακή Δημοκρατία και τα οφέλη που τους προσφέρει η Τουρκία, τα οποία βασικά είναι οικονομικά για να τους κρατά πάντα στο χέρι. Η πολυδιαφημισμένη αντίσταση των Τουρκοκυπρίων είναι μία από τις απάτες του Κυπριακού, που κρύβουν οι οπαδοί της «όποιας λύσης». 

Η Τουρκία ομιλεί και οι Τουρκοκύπριοι ακούνε. Δεν υπάρχει περίπτωση να απορρίψουν οι Τουρκοκύπριοι οτιδήποτε αποφασίσει γι’ αυτούς η «μητέρα πατρίδα». 

Μία άλλη απάτη είναι το «ναι» των Τουρκοκυπρίων στο δημοψήφισμα του Απριλίου του 2004. Εκείνο το «ναι» εκπορεύθηκε από την Άγκυρα επειδή ήταν βέβαιο το ισχυρό «όχι» των Ελληνοκυπρίων. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση οι Τουρκοκύπριοι να ψήφιζαν υπέρ του σχεδίου Ανάν -αν και έντονα φιλοτουρκικό και ρατσιστικό για τους Ελληνοκύπριους- εάν οι τελευταίοι το υποστήριζαν. 

Όπως απάτη ήταν και οι διαδηλώσεις που οργάνωσε η βρετανική ύπατη αρμοστεία υπέρ του «ναι». Άλλωστε διπλωμάτες της Βρετανίας και άλλων χωρών απροκάλυπτα τις παρακολουθούσαν στην κατεχόμενη Λευκωσία και τις καθοδηγούσαν. Και αν θέλει ο Ύπατος Αρμοστής ας μας διαψεύσει… Όλα τα παραπάνω ήταν ένα σχέδιο για να αποδείξουν ότι οι …φτωχοί Τουρκοκύπριοι, που «καταπιέζονται» από τους κακούς Ελληνοκύπριους, επιθυμούν την επανένωση ενώ εμείς θέλουμε όλη την Κύπρο για πάρτη μας… Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Απλά αρνούμαστε να δεχθούμε οποιαδήποτε λύση που θέτει το νησί υπό τον μόνιμο έλεγχο της Τουρκίας. Οι Ελληνοκύπριοι είναι τα μεγάλα θύματα. Αν οι Τουρκοκύπριοι είναι θύματα κάποιου, αυτός ο κάποιος είναι ο Τούρκος εισβολέας και κατακτητής. Αυτό ξεχνά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όταν διαπραγματεύεται. Και αυτό πρέπει να φροντίσει να αποτρέψει εάν θέλει να ψηφίσουμε θετικά στο δημοψήφισμα που σχεδιάζει να φέρει ενώπιον του λαού. Ο κ. Γιλντιρίμ είπε και άλλα πολλά μιλώντας στον ανταποκριτή του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού «Genç TV» στην Άγκυρα, Μπουρχάν Τζιανμπάζ. 

Ο δοτός Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ψευδέστατα ότι η πλευρά που επιθυμεί περισσότερο την επίλυση του Κυπριακού είναι η τουρκοκυπριακή και ο λόγος είναι επειδή ο τουρκοκυπριακός “λαός”, για χρόνια, υφίσταται αδικίες και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» όπως χαρακτήρισε την νόμιμη κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη «εκμεταλλεύεται όλες τις πηγές του νησιού». Βασικά αναφέρεται στο φυσικό αέριο, το οποίο έτσι κι αλλιώς ανήκει στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σίγουρα ΔΕΝ ανήκει στην κατοχική δύναμη, η οποία αν επιθυμεί να αγοράσει θα πρέπει να πληρώσει, όπως κάθε άλλη χώρα. Δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα, ούτε η Τουρκία ούτε το κατοχικό καθεστώς του κ. Ακιντζί, που ελέγχεται απόλυτα από τους ισλαμιστές του Ερντογάν, Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η διαπραγμάτευση, με τον τρόπο που διεξάγεται, προσφέρει την ευκαιρία στην Τουρκία να απειλεί και να απαιτεί. 

Όταν οι ηγέτες μας λαμβάνουν μέρος σ’ αυτή την φαρσοκωμωδία, νομιμοποιούν τις απαιτήσεις της Τουρκίας, διότι έχουν αποδεχθεί και έχουν κάνει οδυνηρές υποχωρήσεις. Σε ποια θέματα έχει υποχωρήσει η κατοχική δύναμη; Κάποιος να μας ενημερώσει και να μας πείσει παρακαλώ. Εδώ έχουμε ομολογία από τον αρμόδιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι οι δυνάμεις κατοχής θα παραμείνουν στο νησί και μετά τη λύση. Μα είναι δυνατόν; Με την ψευτοδικαιολογία ότι «δεν μπορούν να φύγουν από τη μία στιγμή στην άλλη βρε αδελφέ»… Μας ζητούν να ψηφίσουμε «ναι» στο νέο δημοψήφισμα, γνωρίζοντας ότι οι Τούρκοι στρατιώτες θα παραμείνουν στην Κύπρο… ‘Όχι, ΔΕΝ θα πάρουμε. ‘Όταν έρθει εκείνη η ώρα της μεγάλης απόφασης, οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν πατριωτικά, όχι εθνικιστικά. 

Ναι, έχουμε υποχρέωση να ζήσουμε με τους συμπολίτες μας Τουρκοκύπριους. Αρνούμαστε να ζήσουμε με τους Τούρκους κατακτητές. Είναι τόσο απλό. Θέλουμε να ζήσουμε σε συνθήκες ειρήνης, και απορρίπτουμε τη συνταγή μίας «λύσης» η οποία θα μας οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις. Αυτή τη συνταγή δεν την χρειαζόμαστε και την απορρίπτουμε. Ας το έχει υπόψιν του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εμείς θα βρεθούμε δίπλα του αν σταθεί βράχος απέναντι στην κατοχική δύναμη και διασφαλίσει τα συμφέροντα του λαού. Διαφορετικά θα είμαστε με κάθε τρόπο απέναντι του… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου