Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Οι μυστικές υπηρεσίες του ‘Ισλαμικού κράτους’ δημιούργησαν παγκόσμιο δίκτυο δολοφόνων

Στο παρασκήνιο της επίθεσης  στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015 και στις 22 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, καθώς και άλλων αιματηρών επιθέσεων στο κόσμο, βρίσκεται η «Emni», μία από τις πιο σημαντικές μονάδες των μυστικών υπηρεσιών του ‘ισλαμικού κράτους’, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «New York Times»...


Αρχικά, η μονάδα αυτή ήταν υπεύθυνη για την εσωτερική ασφάλεια στα εδάφη που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του ‘ισλαμικού κράτους’, επίσης προέβαινε σε... διεξοδικούς ελέγχους των νεοσυλλέκτων στην ομάδα και κατέγραφε τους πιθανούς κατασκόπους.

Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία πολλών ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών, η «Emni», ήδη διαχειρίζεται δράσεις  στο εξωτερικό, διοργανώνει βομβιστικές επιθέσεις και δημιουργία κοιτίδων νεοσύλλεκτων.

Επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής είναι παλαιότερος παράγοντας  του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάν, γνωστός ως εκπρόσωπος της τρομοκρατικής ομάδας.

Έχει αποδειχθεί ότι αυτός είναι υπεύθυνος όχι μόνο για την προπαγάνδα του ‘ισλαμικού κράτους’, αλλά διαχειρίζεται και εξυπηρετεί εν λευκώ την πρόσληψη ατόμων  για όλους της κλάδους της τζιχαντιστικής οργάνωσης, όπως είναι  οι ειδικές δυνάμεις, κομάντος, προσλήψεις και εξαγωγή τρομοκρατίας στο εξωτερικό.

Η δημοσιογραφική έρευνα της εφημερίδας «New York Times», αναφέρεται σε έγγραφα μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας, Βελγίου, Γερμανίας και Αυστρίας καθώς και απομαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις μελών του ‘ισλαμικού κράτους’.

Η «Emni» έχει γίνει βασικό στοιχείο της μηχανής της τρομοκρατικής ομάδας και τα άτομα που έχουν περάσει εκπαίδευση έχουν διαπράξει επιθέσεις στο Παρίσι και έχουν δημιουργήσει εκρηκτικά σε βαλίτσες που χρησιμοποίησαν στις επιθέσεις των Βρυξελλών στο αεροδρόμιο «Zaventem» και στο σταθμό του μετρό «Μαλμπέκ» στη βελγική πρωτεύουσα.

Μπορεί να υπάρχει μια πολύ στενότερη σύνδεση ανάμεσα στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Ευρώπη. Με μια πρώτη ματιά,  δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους οι βομβιστές που έχουν ορκισθεί πίστη στο ‘ισλαμικό κράτος’.

Αυτό αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στους «New York Times» το πρώην μέλος του ‘ισλαμικού κράτους’, Χάρι Σάρφο.

Ο νέγρος  υπήκοος Γερμανίας, πήγε για τζιχάντ στη Συρία το 2015, όπου πράκτορες της «Emni» προσπάθησαν να τον προσλάβουν. Έπρεπε να επιστρέψει στη Γερμανία, όπου «υπήρχε έλλειψη προσωπικού» και να πραγματοποιήσει επίθεση εκεί.

Ο Σάρφο φέρεται να μετανόησε για την απόφασή του αυτή , να συμμετάσχει στην ομάδα, για αυτό διέφυγε από τη Συρία και επέστρεψε τον Ιούλιο του 2015 στη Βρέμη, όπου συνελήφθη και τώρα εκτίει ποινή τριών ετών για τρομοκρατία.

Ένας από τους πράκτορες της «Emni» ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπάουντ, διοικητής των τρομοκρατών που πραγματοποίησαν επιθέσεις στο Παρίσι, σκοτώνοντας 130 ανθρώπους.
Ο Αμπάουντ σκοτώθηκε πέρσι σε μια αστυνομική  επιχείρηση στο προάστιο Σεν Ντενίς του Παρισιού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 28 πράκτορες των μυστικών υπυρεσιών της Γαλλίας, Αυστρίας και Βελγίου κατάφεραν να διεισδύσουν στην «Emni» σε χώρες που δεν έλεγχε το ISIS, και κατάφεραν να ματαιώσουν προγραμματισμένες επιθέσεις των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές η «Emni» έχει στείλει μαχητές στα εδάφη της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, του Λιβάνου, της Τυνησία, του Μπαγκλαντές, την Ινδονησία και τη Μαλαισία, γράφει η αμερικανική έκδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου