Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Τα καταραμένα, δάνεια της εθνικής αιχμαλωσίας και η ύπουλη Τρίτη Κατοχή

Αυτά τα καταραμένα, δάνεια της εθνικής αιχμαλωσίας αρχίζουν από την επανάσταση του ’21 και τα μεγαλύτερα ποσά τα τσέπωσαν Άγγλοι τραπεζίτες και Έλληνες «πατριώτες» και όσα έφτασαν, τα πιο πολλά «έγιναν λούσια και υποστατικά» πολιτικών παραγόντων όπως έγραφε στ’ «Απομνημονεύματά» του ο θρυλικός Μακρυγιάννης...

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS1jBzNNyd5Ug6ySrZba9CXNf0OHl_1R27MTsVWV7J0nBz8Kt9Ntw

Επειδή το εκάστοτε υπόδουλο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας βαυκαλίζει τον σαχλαμπούχλα λαό ότι τάχα ψηφίζει  και ότι τάχα είναι εθνικά κυρίαρχος, αντιγράφω τούτο το γεγονός – από τα εκατοντάδες – από το οποίο αναδύεται το μέγεθος της εθνικής υποτέλειας:

Στον πρώτο χρόνο μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος από την γερμανική κατοχή, η πολιτική, κατάσταση βρίσκεται σε βρασμό. Οι Άγγλοι επικυρίαρχοι – που θέλουν να ελέγχουν την...
Ανατολική Μεσόγειο ήδη από την εποχή της Ιουνίου Πολιτείας (1807) – επιμένουν να διοικούν την Ελλάδα και να διορίζουν τις κυβερνήσεις.

Μετά τις διαδοχικές κυβερνήσεις Πλαστήρα, Βούλγαρη και Κανελλόπουλου (ανέλαβε προσωρινά την 1 Νοεμβρίου 1945), οι Άγγλοι μηχανεύονται τον απόλυτο έλεγχο στο κυβερνητικό έργο.

Για το σκοπό αυτό έρχεται στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών Μακ Νιλ. Ο οποίος μάλιστα ανήκει και στο.. δημοκρατικό κόμμα του.. δημοκρατικού πρωθυπουργού Άτλυ.
Αναλαμβάνει αμέσως καθοριστικές πολιτικές πρωτοβουλίες, με όπλο και όχημα το δάνειο.

Θυμίζω ότι αυτά τα καταραμένα, δάνεια της εθνικής αιχμαλωσίας αρχίζουν από την επανάσταση του ’21 και τα μεγαλύτερα ποσά τα τσέπωσαν Άγγλοι τραπεζίτες και Έλληνες «πατριώτες» και όσα έφτασαν, τα πιο πολλά «έγιναν λούσια και υποστατικά» πολιτικών παραγόντων όπως έγραφε στ’ «Απομνημονεύματά» του ο θρυλικός Μακρυγιάννης. Πρώτη, λοιπόν, φροντίδα του Άγγλου ήταν η χειραγώγηση της πολιτικής ζωής διαμέσου «ενός προγράμματος οικονομικής ανόρθωσης και το σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού». 

Ο ιστορικός Βασίλης Κόντης – που δίδαξε στο Αριστοτέλειο Παν/μιο της Θεσσαλονίκης – συνεχίζει γράφοντας: «Αυτές τις προτάσεις του ο Άγγλος υφυπουργός τις συνόδευσε με τη διευκρίνιση ότι το Εργατικό κόμμα ήταν πρόθυμο να στείλει μια οικονομική αποστολή, στην οποία η Ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να στηρίζει τις προσπάθειές της για οικονομική ανόρθωση και ότι οι Βρετανοί προσδοκούσαν πως όσο καιρό η αποστολή αυτή θα παρέμεινε στην Ελλάδα, η Ελληνική κυβέρνηση θα ακολουθούσε τις συμβουλές της».

Συνεχίζει ο ιστορικός που ερεύνησε όλες της απόρρητες πηγές του τότε Αγγλικού Υπουργείου Εξωτερικών:
«Είναι φανερό ότι οι Βρετανοί σχεδιάζουν να επιβάλουν πλήρη έλεγχο στην οικονομική ζωή της Ελλάδας και μάλιστα αυστηρότερο απ’ αυτόν που είχαν οι Γερμανοί στη διάρκεια της κατοχής, όπως παρατήρησε ο Αμερικανός πρέσβης Μαc Veagh».

Συνεχίζει ο Κόντης: «Ύστερα από μια σύντομη περίοδο εντατικών διαβουλεύσεων, στις οποίες καταπατήθηκε κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας ο Η. Μαc Neil πέτυχε το σχηματισμό κυβέρνησης με πρόεδρο το Σοφούλη… (βλ. το νοτκουμενταρισμένο έργο του Β. Κόντη: «Σοσιαλιστικά Κράτη και ΚΚΕ στον Εμφύλιο», εκδ. «Επίκεντρο» χ.χ. σελ. 40-41).

Ώστε, λοιπόν, κατά την ομολογία του ίδιου του Αμερικανού πρεσβευτή, οι Άγγλοι «σύμμαχοι», έφεραν τη δεύτερη κατοχή στην Ελλάδα και μάλιστα επέβαλαν «αυστηρότερο έλεγχο στην οικονομία της» από εκείνο των Γερμανών. Τώρα με τις προσπάθειες των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων της Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και λοιπών γραικύλων παντός χρώματος, οι Γερμανοί επόπτες εγκαταστάθηκαν στα ελληνικά (;) υπουργεία με όχημα και πάλι τα δάνεια. Τα δάνεια τα οποία έγιναν όχι μόνο «λούσια» του Μακρυγιάννη αλλά βίλες, λογαριασμοί της αμαρτίας, εξωχώριες εταιρείες, pay roll δημοσιογραφικά και πάει λέγοντας.  

Δυστυχέστατα η συντριπτική πλειοψηφία του σάπιου λαού δεν κατάλαβε ότι η Ελλάδα βιώνει την πιο ύπουλη και χυδαία Τρίτη κατοχή. Όσοι αντέξουμε! Αλίμονο σ’ όσους δεν έκλεψαν τα ταμεία! Θα πεινάσουν.

Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου