Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα με Κοσσυφοπέδιο - Έκτακτη σύσκεψη για την εθνική ασφάλεια στα Σκόπια

Έκτακτη σύσκεψη για την ασφάλεια της χώρας συγκάλεσε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ εξαιτίας των τρομοκρατικών δράσεων των UCK-άδων στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο...


«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της FYROM, συγκάλεσε σύσκεψη αρμόδιων θεσμικών οργάνων στον τομέα της άμυνας, της ασφάλειας και των πληροφοριών, προκειμένου να ενημερωθεί η ηγεσία της χώρας σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα», ανέφερε χθες δημοσίευμα του «24Vesti» των Σκοπίων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ (χθες) στο...

γραφείο του προέδρου, άμα την επιστροφή του προέδρου της Βουλής Τράικο Βελιανόσκι από τη Ρώμη και του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι από τις Βρυξέλλες. Μέχρι τώρα δεν δημοσιοποιήθηκαν λεπτομέρειες από τη σύσκεψη.


Εν τω μεταξύ, μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν να σταθμεύουν στο Λίκοβο στην περιοχή Καραντάκ, κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, έπειτα από την αιχμαλωσία αστυνομικών από τρομοκράτες του UCK, σήμερα το πρωί. Ένα κομβόι της αστυνομίας που αποτελείται από τζιπ και τεθωρακισμένα οχήματα κινείται γύρω από την περιοχή του Λίκοβο. 

Τα αστυνομικά οχήματα έχουν αναστατώσει τους κατοίκους στο χωριό Λίπκοβο λόγω της υπερβολικής ταχύτητάς του στο χωριό, λένε, πως έγινε ατύχημα με ένα παιδί. Σε όλη την περιοχή σταθμεύουν από το πρωί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες περιοδεύουν σε όλη τη βόρεια ορεινή περιοχή. 

Επίσης, μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν φθάσει και ομάδες του ΟΑΣΕ για να λάβουν γνώση επί τόπου των τρομοκρατικών πράξεων που έλαβαν χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν τους δημοσιογράφους να προσεγγίσουν στο αστυνομικό τμήμα που εισέβαλαν τα μέλη του UCK, σημειώνει το δημοσίευμα των Σκοπίων.

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου