Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Εξαρθρώθηκε πυρήνας τζιχαντιστών στην Ισπανία – Ετοίμαζαν μακελειό

Συνελήφθησαν στην Ισπανία την Τετάρτη μέλη πυρήνα τζιχαντιστών, οι οποίοι προσπαθούσαν να αποκτήσουν εκρηκτικά για να ανατινάξουν ένα εβραϊκό βιβλιοπωλείο στη Βαρκελώνη...

Εξαρθρώθηκε πυρήνας τζιχαντιστών στην Ισπανία – Ετοίμαζαν μακελειό

Οι ίδιοι τζιχαντιστές σκόπευαν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε συναγωγές και δημόσια κτίρια της Καταλονίας, σύμφωνα με την έρευνα των εισαγγελικών Αρχών.

Σε βάρος των επτά από τους 11 που συνελήφθησαν στη βορειοανατολική Καταλονία διεξάγεται επίσημα...
ανάκριση, οι Αρχές βρίσκονται ένα βήμα πριν από την επίσημη απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους και θα παραμείνουν προφυλακισμένοι ως την έναρξη της δίκης τους.

Ο ένας εξ αυτών που συνελήφθησαν στην Καταλονία, που θεωρείται ο ιδρυτής του πυρήνα, είπε στα υπόλοιπα μέλη ότι ετοιμαζόταν να εξαπολύσει «επίθεση σε ένα εβραϊκό βιβλιοπωλείο στη Βαρκελώνη».

Ο ίδιος επίσης φέρεται ότι σχεδίαζε την απαγωγή ενός διευθυντή τραπέζης, ενώ πρότεινε τη διάπραξη επιθέσεων εναντίον συναγωγών, της αστυνομίας και του κοινοβουλίου της Καταλονίας. Οι τζιχαντιστές θα χρησιμοποιούσαν ένα φορτηγάκι, ενώ θα έφεραν χειροβομβίδες και διάφορα όπλα.

Οι Αρχές κατέσχεσαν 25 άδειους σάκους από έναν από τους συλληφθέντες και σε αυτούς βρέθηκαν ίχνη χημικών ουσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών.
Οι συλληφθέντες φέρονται να ανήκουν σε τζιχαντιστικό πυρήνα με ιδεολογία όμοια με το Ισλαμικό Κράτος. Τρεις ακόμη συλληφθέντες απελευθερώθηκαν υπό όρους, ενώ ένας ακόμη είναι ανήλικος και θα εγκλειστεί για μια περίοδο έξι μηνών σε αναμορφωτήριο.

Οι ισπανικές Αρχές έχουν εξαπολύσει εκτεταμένο κυνήγι τζιχαντιστικών πυρήνων μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Ιανουάριο, όταν είχαν βρει τον θάνατο 17 άνθρωποι. Πάνω από 30 ύποπτοι έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα στην ισπανική επικράτεια, σύμφωνα με τις Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου