Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ένα σχολείο πνιγμένο στο αίμα (φωτογραφίες σοκ)

Έτσι έσφαξε η Αλ Σεμπάμπ 150 χριστιανούς φοιτητές -Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το πώς η τζιχαντιστική σομαλική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ (παρακλάδι της Αλ Κάιντα) έσφαξε 150 φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Γκαρίσα (Garissa University College) στην Κένυα...

Έτσι έσφαξε η Αλ Σεμπάμπ 150 χριστιανούς φοιτητές (φωτογραφίες σοκ!)

Οι τζιχαντιστές εκτελούσαν εν ψυχρώ μόνο τους χριστιανούς. Τους αναγνώριζαν είτε από τις προσευχές που έλεγαν τρομοκρατημένοι, είτε...
απλά ρωτώντας τους τι θρησκεία ακολουθούνε.

Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης των Σομαλών τζιχαντιστών στο Πανεπιστήμιο της Γκαρίσα είπε ότι είδε τρεις φοιτήτριες να εκτελούνται εν ψυχρώ ενώ ζητούσαν έλεος από τους δράστες.
Ο φοιτητής Ρόιμπεν Μουαβίτα, 21 ετών, είπε ότι οι τρεις κοπέλες είχαν γονατίσει μπροστά από τους ενόπλους και ικέτευαν να τις λυπηθούν.

«Το λάθος που έκαναν ήταν ότι είπαν ‘Χριστέ μας, σώσε μας’», επειδή τότε τις πυροβόλησαν αμέσως», είπε ο Μουαβίτα.
Στην επίθεση της Πέμπτης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 147 άνθρωποι, οι τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ (Αλ Κάιντα) αρχικά πυροβολούσαν αδιακρίτως όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Αργότερα όμως χώρισαν τους μουσουλμάνους ομήρους από τους υπόλοιπους.
«Ήμουν σε σύγχυση, είχα τρομοκρατηθεί και έτρεμα αλλά δεν φώναζα κι αυτό με έσωσε», είπε μια 24χρονη φοιτήτρια, η Σούζαν Κιτόκο, από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Η Κιτόκο έσπασε το πόδι της όταν πήδηξε από ένα παράθυρο για να γλιτώσει.

garisa_1«Οι δράστες βρίσκονταν στο ακριβώς διπλανό δωμάτιο. Τους άκουσα να ρωτούν τους ανθρώπους αν ήταν χριστιανοί ή μουσουλμάνοι και μετά άκουσα πυροβολισμούς και ουρλιαχτά», πρόσθεσε.
Άλλοι μάρτυρες περιέγραψαν πώς σώθηκαν την τελευταία στιγμή μέσα στο χάος που επικρατούσε.
«Ακούγονταν πολλοί πυροβολισμοί, ανάμικτοι με κραυγές. Άκουσα άνδρες να φωνάζουν ‘Είμαστε οι Αλ Σεμπάμπ, ήρθαμε απόψε να σας επισκεφθούμε’… Τέσσερις από εμάς τρέξαμε και πηδήξαμε από ένα παράθυρο του πρώτου ορόφου και μετά σκαρφαλώσαμε στο συρματόπλεγμα», είπε ο Τόνι Οτιέντε, 22 ετών.

Η Χριστιανική Ένωση του πανεπιστημίου φαίνεται ότι πλήρωσε το μεγαλύτερο τίμημα καθώς τα μέλη της είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν.
«Σκότωσαν όλους τους φίλους μου. Προσευχόμασταν μαζί όταν ακούσαμε τους πυροβολισμούς και δύο κουκουλοφόροι, που κρατούσαν μεγάλα όπλα, μπήκαν μέσα. Γλίτωσα γιατί στεκόμουν δίπλα στην πίσω πόρτα και βγήκα γρήγορα έξω μαζί με έναν άλλο φίλο μου», είπε ο Κένεθ Λουζακούλα, ένας φοιτητής, μέλος της Ένωσης.

garisa_2


«Άκουγα ακόμη τους φίλους μου να προσεύχονται δυνατά και να επικαλούνται τον Ιησού. Άλλοι ούρλιαζαν. Άκουσα πυροβολισμούς από την τουαλέτα, πολύ κοντά στο σημείο όπου είχαμε κρυφτεί. Σκότωσαν τους φίλους μου αλλά ξέρω ότι είναι όλοι στον Παράδεισο γιατί πέθαναν προσευχόμενοι στον Θεό».

TRIBUNE.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου