Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΔΙ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

Ιρακινό δικαστήριο την Κυριακή καταδίκασε τον τέως αντιπρόεδρο της χώρας Ταρέκ αλ Χασεμί, ερήμην, σε θάνατο δια απαγχονισμού, καθώς και τον προσωπικό γραμματέα του και τον γαμβρό του.

 Ο Χασεμί είναι ένας από τους ηγέτες των σουνιτών της χώρας και βαρύνεται ο ίδιος και ορισμένα μέλη της φρουρά του με 150 κατηγορίες, ειδικότερα με δολοφονίες έξι δικαστών και πολλών ανώτερων αξιωματικών, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου  Εθνικής Ασφάλειας, αλλά η θανατική καταδίκη του έγινε για τη δολοφονία ενός δικηγόρου και του στρατηγού Ταλίμπ Μπελάσιμ.

«Στο δικαστήριο παραδόθηκαν  στοιχεία κατά του Ταρέκ αλ Χασεμί και του γραμματέα του Αχμέτ Καχτάνι για δύο δολοφονίες και το Δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη του σε θάνατο δια απαγχονισμού», σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης. Ο Ταρέκ αλ Χασεμί τον Απρίλιο... 
 
Αυτομόλησε προς την σουνιτική Τουρκία, η οποία αρνείται να τον εκδώσει στο Ιράκ. Η περίπτωσή του προκάλεσε πολιτική κρίση και δημιουργήθηκε αμοιβαίο μίσος μεταξύ  των σουνιτών, σιιτών  και κουρδικών πολιτικών  συνασπισμών.

Η κρίση στο Ιράκ ξέσπασε τον περασμένο Νοέμβριο, λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση των τελευταίων αμερικανικών στρατευμάτων και ακολούθησαν αιματηρές σεχταριστικές επιθέσεις από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή του εκατοντάδες Ιρακινοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου