Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΑΛΕΚΑ??? ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ...

Γιατί όταν ο κόσμος καίγεται και αναζητεί απαντήσεις και πρωτοβουλίες που να τον εμπνέουν, εσύ δε μπορείς να ασχολείσαι με την αποκατάσταση του Ζαχαριάδη και την μη κομματική αποκατάσταση του Βελουχιώτη επειδή παραβίασε το ...δημοκρατικό συγκεντρωτισμό???

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κατάλαβες γιατί αυτή η κοινωνία δικαιούται και έμπνευση εκτός από αγώνες???
Ότι το ένα δεν είναι απαραίτητο να αναιρεί και να αντιπαρατίθεται στο άλλο, και ότι εναπόκειται στα χέρια και στην ικανότητα του ταγού - εμπνευστή το να μην αντιπαρατίθενται αλλά να συνεργάζονται αρμονικά???
Μήπως κατάλαβες ότι η κοινωνία δεν είναι δυνατόν μόνιμα και σταθερά να είναι αντικείμενο νουθεσίας από παντογνώστες???
Ότι εκτός από προβλήματα και ανάγκη αγωνιστικού προσανατολισμού, αυτή η κοινωνία διαθέτει και ψυχούλα, και μεράκι. και καημό, και η ανάγκη να την ακούνε είναι αυτονόητη???
Μήπως αυνειδητοποίησες ότι η κοινωνία και η ανάγκη της να είναι υποκείμενο και πρωταγωνιστής της πολιτικής κερδοφορίας, είναι απόλυτα θεμιτή και δεν μπορείς να την εξοβελίζεις???
Μήπως αντελήφθης ότι η φυγομαχία (ανεξάρτητα από το πως τη βάφτισες) από τις κορυφαίες ευθύνες, δεν αποτελεί ούτε ικανή ούτε αναγκαία αυνθήκη για να μεγαλουργούν παράλληλα με αυτό και οι αγώνες, με την προϋπόθεση ότι ο πρωταγωνιστής δεν παραιτείται από τον αγωνιστικό του προσανατολισμό???...


Μήπως κατάλαβες οτι το υποκείμενο πολιτικό κόμμα έχει την υποχρέωση να κάνει νηφάλιες εκτιμήσεις και αξιολογήσεις για την πολιτική, αλλά δε δικαιούται να περιφρονεί τις κορυφαίες προκλήσεις της ιστορίας???

Για πες μας λοιπόν Αλέκα, είναι καλύτερα ή χειρότερα για την εργατική τάξη και το κίνημά της να είναι το ΚΚΕ στο προσκήνιο των εξελίξεων (και των αγώνων) ή στο παρασκήνιο των εξελίξεων παραμένοντας πρωτοπορεία στους αγώνες???

Τις επόμενες ώρες θα φανεί τι κατάλαβες και τι όχι. Τα παρακάτω όμως είναι διαπιστώσεις που δύσκολα μπορούν να αμφισβητηθούν. Έτσι...

Στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, στην αντιμνημονιακή λαίλαπα το ΚΚΕ δεν αύξησε τα ποσοστά του.
Απέτυχε και παρέμεινε στάσιμο μέσα σε εξελίξεις που γύρισαν τα πάνω κάτω.
Παρέμεινε ερμητικά κλειστό. Όχι μονάχα απέναντι στον καπιταλισμό, όπως ισχυρίζεται, αλλά απέναντι στην κοινωνία που έκανε τα δικά της μικρά και μεγάλα άλματα γυρίζοντας την πλάτη στους εκβιασμούς. Στους αγώνες θα την έχει μαζί της  Αλλά ξεχνά πως η κοινωνία δεν επιζητεί μονάχα αποκούμπι αλλά και πολιτικό εμπνευστή.
Παρέμεινε μέρος του μεταπολιτευτικού συστήματος, αποδεικνύοντας πως δεν κατάφερε να εμπνεύσει την κοινωνία μαζικά για να ριζοσπαστικοποιήσει τη δική της απόπειρα να το υπερβεί.
Κινείται αλλού και αλλιώς. Στη μέση της κρίσης ασχολείται με το να αποκαταστήσει Ζαχαριάδη και Βελουχιώτη. Ιστορίες κοσμικής αγιοποίησης ή μεταφυσικής εκκοσμίκευσης.
Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν του άφησε περιθώριο. Άλωσε την εκτός ΚΚΕ Αριστερά και τείνει να το  περιθωριοποιήσει.

Και ξέρεις και κάτι ακόμη Αλέκα???
Δεν περιμένουμε να μας πεις ότι και αύριο τα προβλήματα θα είναι παρόντα, και το ΚΚΕ πρωταγωνστης στους αγώνες του λαού. Αυτό το ξέρουμε.
Αυτό που θα θέλαμε θα είναι να είσαι εκεί που νομοθετείται η ανατροπή της δυστυχίας του λαού και όχι να παραχωρήσεις σε άλλους το δικαίωμα να συνεχίσουν και αν την νομοθετούν και να την επιβάλουν.

Το τι θά κάνεις τελικά, τό ξέρει μόνο ο Θεός και η ψυχή σου. Εμείς τη λύση την προτείναμε ΕΔΩ.

Διαφορετικά φοβάμαι ότι το υπερενενηντάχρονο κόμμα θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες.

Παρά τους αναμενόμενους ισχυρισμούς σου, το ρεφορμισμό δεν τον παντρευτήκαμε...
Αναρωτιόμαστε ωστόσο για το αν και κατά πόσον κάποιοι ερωτοτροπούν επικίνδυνα με το σεχταρισμό.

Καλά να τα λέμε λοιπόν... αλλά πρέπει και κάποιους να πείθουμε. Δε νομίζεις???

Και κάτι ακόμη... Φυσικά και το κυρίαρχο σύστημα επιχειρεί να διαμορφώσει τους όρους που θα του εξασφαλίσουν τη συνέχειά και τη βιωσιμότητά του. Είναι λογικό. Έχει στρατηγική Αλέκα και σ αυτή προσαρμόζεο την τακτική του.

Το να το καταγγέλεις είναι θεμιτό. Οφείλεις όμως και να το ανακόπτεις.
Η ιστορία απέδειξε ότι οι αγώνες από μόνοι τους, χωρίς την ενδεδειγμένη και στοχευμένη πολιτική παρέμβαση, δεν αρκουν για να τους ανακόψουν τα σχέδια.


Και με αγώνες και χωρίς αγώνες αυτοί συνεχίζουν να νομοθετούν. Καλή η καταγγελία αλλά δεν αρκεί Αλέκα.

Και το να αποκαλύπτεις την πολιτική ασάφεια και το ερμαφρόδιτο του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί. Χρειάζεται να αποκαλύπτεις την ανεπάρκειά του παρασύροντας τον μπαίνοντας μπροστά και σε αυτό το γήπεδο της μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου