Τρίτη 22 Μαΐου 2012

...ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΛΙΠΟΘΥΜΗ...

Δικαστίνα εκφωνεί απαλλακτική απόφαση για γιατρό, αναμεμειγμένο στο σκάνδαλο ορθοπεδικών και καταρρέει αμέσως λιπόθυμη!!! Αθώος για τις μίζες της Depuy...
 
του ΤΑΣΟΥ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

Μετά 5ωρη συνεδρίαση το 1ο τριμελές πλημμελειοδικείο είχε φτάσει στην εκφώνηση της απόφασης και η πρόεδρος Χ.Φ. ψέλλιζε ότι ο «κατηγορούμενος Π.Σ.», ένας από τους σημαντικότερους καθηγητές ορθοπεδικής στη χώρα μας, «κηρύσσεται αθώος για το συγκεκριμένο διάστημα που εξετάστηκε».

Πριν το πολυπληθές ακροατήριο προλάβει να αναρωτηθεί... 


Για την προσθήκη «για το συγκεκριμένο διάστημα» (σ.σ. κάθε εξεταζόμενο αδίκημα αφορά έναν συγκεκριμένο χρόνο), η πρόεδρος του δικαστηρίου χάθηκε από την εδρα ενώ κραυγές ακούγονταν στο ακροατήριο: «Ενας γιατρός υπάρχει;»
Η αίθουσα ήταν γεμάτη γιατρούς και μέσα σε δευτερόλεπτα ο μέχρι πριν από λίγο κατηγορούμενος και δύο συνάδελφοί του είχαν «πεταχτεί» από τις θέσεις τους, με τη βοήθεια των αστυνομικών είχαν «καβαλήσει» την έδρα και έσπευδαν να βοηθήσουν την πρόεδρο που είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Ηταν η πρώτη δίκη για τις περίφημες «μίζες» της Depuy και ο κατηγορούμενος Π.Σ., γνωστός στο πανελλήνιο για τις επιδόσεις του σε δύσκολες επεμβάσεις τόσο στα Γιάννενα όπου υπηρέτησε πριν από το 2002 όσο και στην Αθήνα όπου υπηρέτησε στη συνέχεια, έπρεπε να εξηγήσει γιατί το όνομά του είχε βρεθεί στις «λίστες» της βρετανικής εταιρείας μεταξύ των «καλύτερων γιατρών» της χώρας και εκείνων που είχαν σχέση με την εταιρεία Depuy.

H υπάλληλος του ΣΔΟΕ Β.Φ. που έκανε την έρευνα στους λογαριασμούς των γιατρών και συνέκρινε τις εγγραφές στα κομπιούτερ της βρετανικής εταιρείας και των Ελλήνων αντιπροσώπων της, Ν.Κ. και Χ.Κ., με τις εισροές στους λογαριασμούς 22 γιατρών, είπε στην κατάθεσή της ενώπιον του δικαστηρίου ότι «οι αποκλίσεις που βρέθηκαν στους λογαριασμούς των γιατρών (σ.σ. έναντι των νόμιμων αμοιβών τους) δεν σημαίνει ότι ήταν χρήματα της Depuy.
Αυτό που αποδείχθηκε είναι η σχέση της Depuy με κάθε γιατρό…». Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου υποστήριξε, επικαλούμενη σημειώσεις συνεργάτιδος της εταιρείας, ότι «ο Π.Σ. (σ.σ. ο κατηγορούμενος) δεν συνεργάζεται στον τομέα της σπονδυλικής στήλης».
Στο ίδιο όμως έγγραφο γινόταν η αναφορά ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε με την ομάδα του «κάνει τζίρο» 160.000 ευρώ το διάστημα 2002 – 2003.
Η περίοδος αυτή δεν περιλαμβανόταν στο κατηγορητήριο, αλλά αυτήν επικαλέστηκε η εισαγγελέας Θ. Μ. για να τεκμηριώσει σχέσεις της εταιρείας με τον κατηγορούμενο χειρουργό.
Η τοποθέτηση αυτή της εισαγγελέως προκάλεσε δικαίως την έντονη αντίδραση της υπεράσπισης, καθώς ο χειρουργός πανεπιστημιακός δικαζόταν για επεμβάσεις της περιόδου 2006 – 2008.

Οπως απεδείχθη από έγγραφα που προσκόμισε ο διοικητής του Αττικού Νοσοκομείου κ. Ηλίας Λ., το διάστημα αυτό είχαν γίνει 15 εγχειρήσεις και είχε χρησιμοποιηθεί μία κεφαλή της Depuy αξίας 381 ευρώ!
Πριν από τη χθεσινή δίκη και το δικαστικό συμβούλιο της Πάτρας είχε απαλλάξει έναν ακόμα χειρουργό για την ίδια υπόθεση.

Υπενθυμίζω, ότι η Depuy, έχει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ στο εξωτερικό, για τις μίζες της που ετεροχρονισμένα άρχισε να δικάζεται τώρα στο Ελλαδιστάν. Ο κορυφαίος κατηγορούμενος, χρησιμοποιούσε για τις «δραστηριότητές του το ΕΛΚΕ του ….Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο δεν τολμά να ακουμπήσει κανένας. Όσο για το ανακριτικό ΚΟΛΠΟ του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, μου έχει συμβεί και εμένα, όταν είχα παραπέμψει ΜΕ ΕΝΑ και ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΡΙΣΜΑ  τους κρατούντες Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για απάτες σε προμήθειες, αλλά ο τεχνίτης ανακριτής, έκανε την υπόθεση 10 κομμάτια αγνώριστα και ασύνδετα, με αποτέλεσμα η υπόθεση να καταλήξει σε πολλές, τεχνητά ασήμαντες, με τις οποίες ο μόνος που ταλααιπωρήθηκε ήταν ο υποφαινόμενος, που διένυσα μια απόσταση 700 χλμ πήγαινε-έλα, δέκα φορές. Αυτό εννοεί και η δικαστίνα που λιποθύμισε «για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», ότι δηλαδή, κάποιος τεχνίτης ανακριτής, κομμάτιασε τεχνητά το τεράστιο σκάνδαλο, σε μικρές υποθέσεις με χειρουργικό μαχαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου