Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ή ΑΠΛΩΣ... ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ???

Το χθεσινό είδωλο έγινε οχτρός... Και οι αγαπητικοί σε μια νύχτα έγιναν διαβόλοι... Πτάνα πολιτική.... Πτάνα σοσιαλδημοκρατία....

Μέτωπο και με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ άνοιξε χθες από το Παρίσι όπου βρισκόταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στη διάρκεια συνέντευξης εξεπέλυσε δριμύτατη επίθεση με προσβλητικές εκφράσεις κατά του νεοεκλεγέντος προέδρου της Γαλλίας.

Αφορμή για την επίθεση Τσίπρα στάθηκε η άρνηση του κ. Ολάντ να τον δεχτεί στην γαλλική προεδρία. «Σε ότι αφορά τον Γάλλο πρόεδρο θεωρούμε ότι είναι δικαίωμά του να μη δέχεται με βάση το πρωτόκολο να συναντήσει αρχηγούς κομμάτων και να θέλει να συναντά μονάχα αρχηγούς κρατών, είναι απολύτως κατανοητό» είπε και συνέχισε, κάνοντας αρνητικά σχόλια για τον Νικολά Σαρκοζί και δίνοντας «γραμμή» και στους γάλλους ψηφοφόρους:
«Αλλά πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ σύντομα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Και κυρίως αν όσα έλεγε προεκλογικά ισχύουν μετεκλογικά, διότι αν ο γαλλικός λαός έστειλε τον κ. Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο τον έστειλαν όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική, αλλά από κάποιον που θα την αλλάξει αυτή την πολιτική».

Ο κ. Τσίπρας δεν σταμάτησε όμως εκεί...



Ενέπλεξε στην ομιλία του το όνομα του Γάλλου προέδρου με αυτό του Ελληνα πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κάνοντας λογοπαίγνιο και προδιαγράφοντας τι συμβαίνει ότι κάποιος ηγέτης εφαρμόζει το Μνημόνιο:
«Ο Πρόεδρος Ολάντ πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας Ολαντ-ρέου, διότι θα έχει το αποτέλεσμα και την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα». Η τελευταία αυτή φράση προκάλεσε εξαιρετικά αρνητικές εντυπώσεις, όχι μόνο γιατί ο κ. Τσίπρας μίλησε απαξιωτικά για τον Γάλλο Πρόεδρο αλλά γιατί προέβλεψε ότι θα έχει και άσχημο πολιτικό τέλος !
Απο τη φαρέτρα του κ. Τσίπρα δεν έλειψαν και τα βέλη προς την κυρία Μέρκελ λέγοντας ότι η γερμανίδα καγκελάριος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην ευρωζώνη στην οποία η ίδια είναι ισότιμη εταίρος και επανέλαβε τις θέσεις του :«Το Μνημόνιο δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση γιατί η Κόλαση δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση». Σημειώνεται ότι ούτε η Καγκελαρία δέχτηκε συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ως αργά χθες το βράδυ από την Κουμουνδούρου έλεγαν ότι το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο είναι ακόμη ανοικτό.
Η επίθεση Τσίπρα στον Φρανσουά Ολάντ προκάλεσε και την αντίδραση της ΝΔ, με τον εκπρόσωπο τύπου Γιάννη Μιχελάκη να δηλώνει :«Την ώρα που ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ ταυτίζεται στις θέσεις του με αυτά που επιθυμεί και η Ελλάδα, αυτή την ώρα βρήκε ο κ. Τσίπρας να τον προσβάλει, ονομάζοντάς τον Ολαντ-ρέου και μάλιστα μέσα στην πατρίδα του γάλλου προέδρου. Αν δεν είναι επικίνδυνος, είναι εξαιρετικά αφελής»

IEFIMERIDA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου