Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣΚΟΤΑΔΟ

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΑΚΟΜΗ

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ας σοβαρευτούμε. Μια μάχη δόθηκε μέσα από την οποία αναδείχτηκε η πραγματική δύναμη που έχουν τα όπλα των πρωταγωνιστών. Οι εντυπώσεις μπορεί να κερδήθηκαν, αλλά ο πραγματικός πόλεμος δεν άρχισε ακόμη.

Είναι καλό και απαραίτητο για το λαό που δεινοπάθησε, να διακωμωδεί την κατάντια, την ξεφτίλα και τη γύμνια των μικρομέγαλων τιποτένιων που καπηλεύτηκαν την εξουσία για να βουτήξουν την κοινωνία στη δυστυχία και την απόγνωση.

Είναι καλό και απαραίτητο να ξεφτιλίζουμε όσο τους πρέπει, τους γυρολόγους και τους πολιτικούς τσαρλατάνους που δε δίστασαν να γλύψουν πατούσες από την ανάποδη, άλλοι για να ξαναμπούν στη βουλή κι άλλοι για να νιώσουν πως το «κυρ-Βουλευτά» αποτελεί προσφώνηση που συμπεριλαμβάνει και τη δική τους αθλιότητα.

Στη ζωή γι ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ.

Ποτέ όμως δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα.

Αλαζόνες, καιροσκόποι, επαγγελματίες πατριδοκάπηλοι, γυρολόγοι και τυχάρπαστοι, τοποθετήθηκαν από την κοινωνία στον πολιτικό απόπατο, εκεί που τους αξίζει πραγματικά...


Όχι όλοι… Υπάρχουν κι άλλοι. Κι όσο η κοινωνία θα γίνεται πραγματικός κτήτορας της αυτοπεποίθησής της, τόσο ο απόπατος θα γεμίζει από τα κάθε λογής πολιτικά κατακάθια που τόλμησαν να παίξουν με τη νοημοσύνη της.

Αυτό όμως είναι η μια πλευρά της μάχης που δόθηκε...

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές στον πραγματικό πόλεμο που θα ακολουθήσει είναι διαφορετικοί και οφείλουν να έχουν συναίσθηση του ρόλου που τους επιφυλάσσεται.

Η επόμενη μέρα δε θα χαρακτηρίζεται από την ατελεύτητη απόλαυση αυτών που τιμωρήθηκαν σ αυτές τις εκλογές.
Θα προσδιορίζεται από την πραγματική σύγκρουση της Ελληνικής κοινωνίας με το πολυπλόκαμο σύστημα οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής εξουσίας που την καταδυναστεύει.

Οι θιασώτες του, άλλοτε μεταμφιεσμένοι και άλλοτε με την εφιαλτική μούρη τους σε πρώτο πλάνο, οργανώνονται και θα επιχειρήσουν καθολική αντεπίθεση για να συντηρήσουν κεκτημένα, εξουσία, καθεστώτα και θεσμούς.

Όλα αυτά είναι που όλοι εμείς - τα διαχρονικά υποζύγια - καλούμαστε με την αποφασιστικότητα και το κουράγιο μας να ανατρέψουμε, για να γνωρίσει ο αγώνας μας πραγματική δικαίωση. Και σ αυτό οφείλουμε όλοι να έχουμε στραμμένο το κέντρο της προσοχής.

Την επόμενη μέρα αυτό που δε θα σταματήσει, θα είναι οι πολιτικές φαμφάρες. Όλοι και για όλα  θα έχουν κάτι να πουν.
Το βέβαιο είναι πως πρώτα κατασκευάζονται οι κατάλληλες δικαιολογίες, και μετά ακολουθούν οι σχετικές με αυτές επιλογές.

Αυτό που οφείλουμε να θυμόμαστε, είναι πως οι δικαιολογίες για την πολιτική στάση του ενός ή του άλλου, δε διαβάζονται αυτοτελώς, αλλά συνεκτιμώνται στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον, με τη συγκεκριμένη πολιτική δυναμική, στη βάση συγκεκριμένων κυρίαρχων προβλημάτων, και με ζητούμενο συγκεκριομένες πολιτικές προτεραιότητες.

Κάποιοι σ αυτό το συλλογισμό λάθεψαν…
Κάποιοι άλλοι συνειδητά επέλεξαν το λάθος…
Και κάποιοι τρίτοι, εύκολα και γρήγορα θα επιχειρήσουν να εξαργυρώσουν προσδοκίες και ελπίδες, στο γήπεδο της πολιτικής συνδιαλλαγής.

Τα μάτια και τα αυτιά πρέπει να τα έχουμε ανοικτά. Τα φώτα της ράμπας θα σβήσουν και όπως πάντα τα πούστικα παιχνίδια παίζονται στη σκοτεινιά ή στα μισοσκότεινα.

Τα πραγματικά χειροπιαστά ζητήματα ωστόσο ήταν και παραμένουν δυο.
Το ένα είναι τα ίδια τα προβλήματα, οι πολιτικές και οι παράγοντες που τα γεννούν και τα αναπαράγουν.
Το άλλο είναι ο δικός μας ο ρόλος στην πολυσύνθετη διαδικασία της πραγματικής ανατροπής.

Αυτούς που θα σου ζητήσουν να παραμείνεις πρωταγωνιστής… άκουσέ τους.
Εκείνους που θα σου ζητήσουν να παραμείνεις στο περιθώριο για να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους οι Μεσσίες, κυνήγησέ τους όπου τους βρεις.

Δε θα στο πουν. Αλλά αυτό που θα επιδιώκουν να κάνουν, είναι να κατασκευάσουν τη νέα γενιά λαμογιών και διαχειριστών για να αντικαταστήσουν σύντομα αυτούς που σιχάθηκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου