Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Η ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

«Σας συγχαίρω» και «θέλω πραγματικά να σας συγχαρώ» έλεγε ξανά και ξανά ο πρόεδρος της ΝΔ στους απεργοσπάστες από την «Ελληνική Χαλυβουργία» που βρέθηκαν στη «συνάντηση με εργαζόμενους και ανέργους» που έκανε προχτές στο Λαύριο. 

Η ξετσιπωσιά της ΝΔ σε όλο της το μεγαλείο, αφού δείχνει τη φιλευσπλαχνία της για τους εργάτες εκθειάζοντας τους ανθρώπους του Μάνεση για την αντεργατική τους δράση. Ο Αντώνης Σαμαράς αφού πρώτα χαρακτήρισε «συντεχνία» το σωματείο που πρωτοστατεί εδώ και πάνω από 6 μήνες σε έναν παλικαρίσιο αγώνα - σύμβολο της ταξικής αλληλεγγύης και δύναμης της οργάνωσης των εργατών, είπε τελικά ποια είναι τα συνδικάτα που κατά τη γνώμη του υπηρετούν τους εργαζόμενους. 
Ετσι, κατά τον κ. Σαμαρά, άξια συνδικάτα είναι αυτά που απέναντι στην εργοδοσία τηρούν στάση συνεργασίας, που λένε «αν βγάλεις κέρδη θα βγάλω κι εγώ, αυτός είναι ο συνδικαλισμός», όπως εξήγησε. «Αλλά αν θέλεις η εταιρεία να μην έχει κέρδη» - συμπλήρωσε - αυτό είναι «στείρα αντίδραση»...


Αν όμως η ΝΔ θέλει συνδικάτα που καλλιεργούν στους εργάτες τις επικίνδυνες και καταστροφικές γι' αυτούς αυταπάτες πως υπάρχει ποτέ περίπτωση ο εργοδότης να μοιραστεί μαζί τους τα κέρδη του, αν η ΝΔ θέλει συνδικάτα που θα σέρνουν τους εργάτες σε «διαλόγους» και συμφωνίες σφαγής των δικαιωμάτων τους, με γεια της με χαρά της. Κόμμα της πλουτοκρατίας είναι, τη δουλειά της κάνει. Οι εργάτες όμως και συμπεράσματα βγάζουν και πείρα συγκεντρώνουν για να συνειδητοποιήσουν πως τα συμφέροντα τα δικά τους και της εργοδοσίας είναι διαμετρικά αντίθετα. 

Η χολή που βγάζει η ΝΔ και οι όμοιοί της για τους ταξικούς αγώνες είναι δικαιολογημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου