Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ???

Πιό τεταμένες καθίστανται οι σχέσεις ανάμεσα στο Βερολίνο και την Αθήνα μετά από αυτό που έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, προτείνοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος, παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. 

Τα παραπάνω, ως γνωστόν, μετέφερε η Μέρκελ στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Παπούλια, κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους, για το περιεχόμενο της οποίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Πικραμμένος όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Από την άλλη, το Βερολίνο διέψευσε την είδηση. 

«Οι αναφορές αυτές είναι ανακριβείς», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μέρκελ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας όμως επέμεναν για το αντίθετο.

Να αποκλείσουμε πως μπορεί και να υπήρξε παρανόηση; Η συνομιλία πάντως Παπούλια - Μέρκελ έγινε... 


Μέσω μεταφραστών. Να αποκλείσουμε πως η πρόταση έγινε, και μετά αντιλήφθηκε η Μέρκελ πως έτσι ενισχύει ακόμη πιό πολύ τον στα ύψη εν Ελλάδι αντιγερμανισμό; Έτσι ίσως να ερμηνεύεται και η διάψευση του Βερολίνου. 

Ας πάμε όμως στην ουσία της πρότασης. Με βάση τις δημοσκοπήσεις, ένα 70% περίπου του ελληνικού λαού θα έλεγε προφανώς ναι στο ευρώ. Ίσως και παραπάνω. Αυτό σημαίνει πως 70% των Ελλήνων ηδονίζονται με το μνημόνιο; Μας αρέσει τόσο πολύ αυτό που ζούμε; Ή μήπως πάσχουμε από συλλογικό μαζοχισμό; Είναι προφανές πως κάποιοι κύκλοι (εντός χώρας; εκτός;) ταυτίζουν ευρώ με μνημόνιο. Απαντούμε: Η Ελλάδα πρέπει να είναι μέσα στην Ευρώπη και τα παρελκόμενά της, μέσα στην ευρωζώνη, αλλά όχι με συνταγές που σκοτώνουν. Δεν μπορούμε να είμαστε μέσα στο ευρώ, αλλά με μέτρα πιό ισορροπημένα, που να υποδηλώνουν προοπτική μέσω ανάπτυξης;

Η θεραπεία που μας κάνουν, είναι δολοφονική! Θα πετύχει η εγχείρηση, μα ο ασθενής θα καταλήξει δυό μέτρα κάτω από τη γη! Η πρόταση Μέρκελ είναι επικίνδυνη: Ταυτίζει την απαραίτητη για την Ελλάδα ευρωπαική της πορεία, με το μνημόνιο και με τα ανελέητα και δίχως προοπτική μέτρα. Ουσιαστικά μας λέει το Βερολίνο πως για την Ελλάδα Ευρώπη=μνημόνιο και μνημόνιο=Ευρώπη!
Ποιός όμως να απαντήσει, από ένα εγχώριο πολιτικό προσωπικό ανεπαρκές και χρεοκοπημένο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου