Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ???

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το πιθανότερο είναι πως ψάχνει να βρει τον αναπτήρα που της έπεσε. Το πρόβλημα όμως δεν είναι εκεί… Αλεπού είναι ότι θέλει κάνει.

Αυτό που έχει σημασία είναι ν αναρωτηθούμε για το μεγάλο παζάρι στο προεδρικό, υπό τον σιωπηλό πρόεδρο που επί δύο χρόνια παρακολουθούσε απαθής την παράδοση της χώρας του στις κατοχικές συμμορίες.

Το πολιτικό σαβουάρ βιβρ, θέλει τους πρωτοκλασάτους των «σωτήρων» να αναζητούν φόρμουλα για τη «σωτηρία» της χώρας.

Το πραγματικό διακύβευμα όμως, είναι πως θα κληθούν να οριοθετήσουν τη φόρμουλα ενός νέου πατριδοκτόνου και αντεθνικού συμβιβασμού.

Σ αυτή τη σύσκεψη παρωδία, θα συζητηθούν όλα...  Όλα εκτός από ένα… Όλα εκτός από το κυρίαρχο… Όλα εκτός από το καθοριστικό…

Κι αυτό δεν είναι άλλο από... 


Την παραδειγματική τιμωρία των πρωταίτιων της εθνικής καταστροφής… 

Ακούσατε κανέναν να μιλάει γι αυτό??? Όχι…
Ακούσατε κανέναν να το θεωρεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για οποιαδήποτε περεταίρω συζήτηση αναφορικά με τη «σωτηρία» της χώρας??? Όχι…
Ακούσατε κάποιον απ όλους αυτούς να θεωρεί αυτό το ζήτημα ως αξεπέραστη κόκκινη γραμμή, πέραν της οποίας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ούτε βήμα??? Όχι…

Και το ερώτημα που είναι και αμείλικτο και απόλυτα σαφές είναι το εξής:

  • Υπάρχει οδός για την πραγματική σωτηρία της χώρας, που να παρακάμπτει την ανάγκη της παραδειγματικής τιμωρίας των ενόχων???
  • Υπάρχει περίπτωση ο οποιοσδήποτε διαπραγματευτής να πάρει στα σοβαρά τους τζιτζιφιόγκους του πολιτικού συστήματος, όταν θα ξέρει πως εκείνοι που πρόδωσαν τον τόπο τους και ελεύθεροι κυκλοφορούν και στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους αλωνίζουν???
  • Υπάρχει τελικά περίπτωση να διαλευκανθεί το εθνικό έγκλημα με μια συνομωσία σιωπής που διατηρεί στο απυρόβλητο τους αδίστακτους δολοφόνους???

Και εξ ίσου σαφής είναι και η απάντηση, γι αυτό και κανείς δεν πρέπει να φάει το επικοινωνιακό τους παραμύθι… Καμία πολύτως τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει!!!

  • Αν αυτοί δεν αντιμετωπίζονται ως ένοχοι… τότε και το προϊόν της δράσης του δεν αντιμετωπίζεται ως έγκλημα.
  • Και αν αυτό που έγινε σε βάρος του τόπου δεν αντιμετωπίζεται ως έγκλημα… τότε οι πολιτικοί τζιτζιφιόγκοι δεν έχουν καμία απολύτως πρόθεση να το επανορθώσουν.

Γι αυτό και στη σύσκεψη υπό τον σιωπηλό και αμήχανο πρόεδρο, αυτό που θα αναζητήσουν, δε θα αναζητήσει την αποφασιστικότερη διαδρομή για τη σωτηρία της πατρίδας όπως υποκρίνονται, αλλά τον κατάλληλο επικοινωνιακό χειρισμό που θα τους επιτρέψει να την αποτελειώσουν και να την υποθηκεύσουν οριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου