Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Εθνομηδενισμός - Σκοταδιστική εκπαιδευτική πολιτική και κοσμοπολιτισμός - Μια ιστορική απάντηση στους ψευτοδιεθιεθνιστές της εποχής μας

Σύμφωνα με τον Σαράντη Καργάκο ο όρος εθνομηδενισμός δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό έως και αυτο  του Μπαμπινιώτη.  Στο βιβλίο των "Μακαβαίων" μόνο υπάρχει ο όρος εθνοπλήκτης. Για πρώτη φορά ο όρος ακούστηκε από ΕΑΜίτες κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης στα χρόνια της κατοχής...


Κι όμως ο όρος εθνομηδενισμος απαντάται στο κομματικο εγχειρίδιο του ΚΚΣΕ το 1948 όπου χαρακτηρίζεται ως "βασικός ιδεολογικός αντίπαλος του μαρξισμου λενινισμού" και στον «Ιστορικό Υλισμό» της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, που... εξεδόθη στην πολιτική προσφυγιά από τον εκδοτικό οίκο «Νέα Ελλάδα» το 1951, σελίδα 569. .

ΕΠΙΚΑΙΡΟ (Από μια σπάνια έκδοση-από την βιβλιοθήκη μου του 1955 και του βιβλίου: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ-Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις. Τυπώθηκε τον Δεκέμβρη του 1955 σε 3.500 αντίτυπα, τέσσερα αποσπάσματα)

Α)Από το κεφάλαιο - "Οι αμερικάνοι εμποδίζουν την ίδρυση καινούργιων βιομηχανιών:
{..}Έτσι εμπόδισαν λογουχάρη την εγκατάσταση της γερμανικής υψικαμίνου που δόθηκε στην Ελλάδα με τις πολεμικές γερμανικές επανορθώσεις. Εφαρμόζοντας τη διαταγή της αμερικάνικής κυβέρνησης, η κυβέρνηση της Αθήνας πούλησε για παλιοσίδερα, όσο -όσο, τα εξαρτήματα της υψικαμίνου στους ίδιους τους γερμανούς προκατόχους της.
Αρνήθηκαν κατηγορηματικά να μας εγκρίνουν κάθε προσπάθεια για δημιουργία βαριάς μεταλλουργικής βιομηχανίας ,για να πουλούν οι ίδιοι στη χώρα μας ,σε υπέρογκες τιμές ,τα παράγωγα του μεταλλευτικού πλούτου που μας ληστεύουν.
Απαγόρευσαν επανειλημμένα και κατηγορηματικά την ίδρυση εργοστασίου ζάχαρης, παρά το γεγονός ότι οι κλιματολογικές συνθήκες είναι στην Ελλάδα πολύ ευνοϊκές για να καλλιεργηθέι το ζαχαρότευτλο..{..}
(Σημείωση δική μου: Τι θυμίζει, τι θυμίζει..!!)

Β) Από το κεφάλαιο -Συστηματική σκοταδιστική εκπαιδευτική πολιτική:
{..]Και το "Βήμα" της 11/1/55 σε άρθρο με τον τίτλο "Αιμοσταγής παιδεία " προτείνει να μην αναφέρονται στη σχολική Ιστορία θέματα σαν τη Μάχη του Μαραθώνα, τον Αθανάσιο Διάκο , το Χάνι της Γραβιάς, το Μεσολόγγι κ.τ.λ. -να αρνηθούν δηλ. τα παιδιά μας τις πατριωτικές παραδόσεις του έθνους και να μετατραπούν σε ραγιάδες των καινούργιών κατακτητών - και φτάνει στο σημείο να πει ότι η τουρκική σκλαβιά "ήταν ευεργεσία γιατί ο σουλτάνος έγινε ασπίδα και μας προστάτεψε από τους σλάβους!!!"{..} 
(Σημείωση δική μου:Αντιγραφή και επικόλληση έχουν κάνει ο Φίλης, ο Λιάκος κ.λ.π. και μας τα παρουσιάζουν και σαν ...νέα αφήγηση!)

Γ)Από το κεφάλαιο:-Οι θεωρίες του εθνικού μηδενισμού και κοσμοπολιτισμού.

(Σημείωση δική μου: Προς το παρόν αρκεί μόνο ο τίτλος γιατί εκτός των άλλων σύγχρονοι "αντιεθνικιστές", γράφουν ότι ο όρος "εθνομηδενισμός" - εθνικός μηδενισμός - είναι εφεύρεση ακροδεξιών.)

Δ)Από το κεφάλαιο:-Το βασικό μας πρόβλημα είναι το εθνικό, το πρόβλημα της ανεξαρτησίας{..} Μπροστά στα μάτια όλόκληρου του ελληνικού λαού αποκαλύφθηκε ότι το β α σ ι κ ό ,τ ο κ ύ ρ ι ο π ρ ό β λ η μ α σ τ η ν  Ε λ λ ά δ α  ε ί ν α ι τ ο ε θ ν ι κ ό  π ρ ό β λ η μ α, τ ο  π ρ ό β λ η μ α τ η ς ε θ ν ι κ ή ς μ α ς 
ύ π α ρ ξ η ς  κ α ι  υ π ό σ τ α σ ης{..}
(Σημείωση δική μου:Τα σχόλια δικά σας)

Υστερόγραφο ΓΕΡΟΜΟΡΙΑ: 
Σύμφωνα με τον Σαράντη Καργάκο ο όρος εθνομηδενισμός δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό έως και αυτο  του Μπαμπινιώτη.  Στο βιβλίο των "Μακαβαίων" μόνο υπάρχει ο όρος εθνοπλήκτης. Για πρώτη φορά ο όρος ακούστηκε από ΕΑΜίτες κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης στα χρόνια της κατοχής.

Κι όμως ο όρος εθνομηδενισμος σύμφωνα με το Μιχάλη Χ. απανταται στο κομματικο εγχειριδιο του ΚΚΣΕ το 1948 οπου χαρακτηριζεται ως "βασικός ιδεολογικός αντίπαλος του μαρξισμου λενινισμού" και σύμφωνα με το Γιώργο  Γκ. στον «Ιστορικό Υλισμό» της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, που εξεδόθη στην πολιτική προσφυγιά από τον εκδοτικό οίκο «Νέα Ελλάδα» το 1951, σελίδα 569.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου