Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Παιχνίδια εντυπώσεων - Ελεύθεροι για να... συλληφθούν πάλι οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί

Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν απαντήσει στα διευκρινιστικά ερωτήματα σχετικά με το αίτημα έκδοσης...

Ελεύθεροι για να... συλληφθούν πάλι οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί

Τους άφησαν ελεύθερους και τους συνέλαβαν πάλι... Ο λόγος για τους οκτώ Τούρκους οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε καθεστώς κράτησης αλλά εν όψει, αυτή τη φορά, της...

ποινικής διαδικασίας που εξετάζει το ζήτημα της έκδοσής τους στην Τουρκία.


Ενώ κοινοποιήθηκε η απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής ασύλου να αφήσει ελεύθερους τους οκτώ Τούρκους, άρχισαν οι διαδικασίες για τη σύλληψή τους με βάση το αίτημα έκδοσης των τουρκικών αρχών. 

Έτσι όταν χθες, Τετάρτη, οι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι, συνελήφθησαν πάλι διότι ενεργοποιήθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους και σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον της εισαγγελέως Εκδόσεων για την εκτέλεση του εντάλματος. Εκκρεμεί και ο δεύτερος βαθμός...

Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν απαντήσει στα διευκρινιστικά ερωτήματα που τους τέθηκαν σχετικά με το αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Την έκδοση των οκτώ ζητούν οι τουρκικές αρχές για τα αδικήματα της απόπειρας κατάλυσης Συντάγματος, της απόπειρας κατάλυσης Κοινοβουλίου, της απόπειρας κατά της ζωής του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας και της αρπαγής διά της βίας ελικοπτέρου.

Ο συνήγορός τους καθηγητής κ. Χρήστος Μυλωνόπουλος δήλωσε ότι «ως προς τα δύο πρώτα αδικήματα το αίτημα των τουρκικών αρχών είναι απαράδεκτο καθώς εκλείπει το στοιχείο του διπλού αξιόποινου».

Οι συνήγοροι των οκτώ έχουν εκφράσει αντιρρήσεις στην έκδοσή τους επικαλούμενοι πως δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης αλλά και τις εξαγγελίες για την επαναφορά θανατικής ποινής, ενώ τονίζουν πως δεν έχει μεταφραστεί ακόμα το ένταλμα σύλληψης.

Κατά τον κ. Μυλωνόπουλο «ξεκινά μια διαδικασία ενώ γνωρίζουμε ότι στην Τουρκία είναι αποκλεισμένη η διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης και οι Τούρκοι τους επιφυλάσσουν μια απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση ενώ έχει εξαγγελθεί από επίσημα χείλη η επαναφορά της θανατικής ποινής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου