Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Σε νέα προκλητική κίνηση υψηλού συμβολισμού προχωρά η θλιβερή μαύρη φιγούρα

Μιλάμε για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ο οποίος καλυπτόμενος πίσω από το όποιο αυτονόητο και ενδεχομένως αμφιλεγόμενο "φιλανθρωπικό" έργο, όχι μονάχα λησμόνησε, αλλά επί της ουσίας έχει παραιτηθεί από τον ουσιαστικό του ρόλο ως πνευματικός και με αυτή την έννοια εθνικός ηγέτης...

Ιερώνυμος προσκαλεί Πάπα και Βαρθολομαίο για τους πρόσφυγες

Σωστά ακούσατε..."Θρησκευτικός και εθνικός ηγέτης". Γιατί τέτοιος οφείλει να είναι ο πρώτος παπάς της χώρας, και όχι ένα μαυροντυμένο δεκανίκι της κατοχής, που συμβάλει με δόλιο τρόπο στον ευνουχισμό της συνείδησης του ποιμνίου του.

Διότι ακριβώς ο πρώτος παπάς της χώρας, που το συμβολικό του φορτίο ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια της επικράτειας, δεν κρίνεται και δε μπορεί να κρίνεται από το καλοσυνάτο της συμπεριφοράς του στο ανθρώπινο επίπεδο και μόνο, αλλά πρωτίστως από την ικανότητα και τη συνολική όσο και αδιαπραγμάτευτη ετοιμότητά του, για πνευματική και εθνική επαγρύπνηση, όταν και όπου απαιτείται και απέναντι σε κάθε εμφανή η δόλια πρόκληση.

Παρ όλα αυτά, αυτή η θλιβερή μαύρη φιγούρα - όπως έχουμε τονίσει κατ επανάληψη κρίνοντας τη μέχρι τώρα διαδρομή του - δεν αρκέστηκε απλά στο να μην προσπαθήσει να εμπνεύσει - ως ώφειλε - μια κοινωνία που καταδυναστεύεται και της οποίας στοχοποιείται συνολικά η αξιακή και πολιτισμική της παρακαταθήκη και φυσιογνωμία, σε πράξεις αντίστασης, εθνεγερσίας και στοχευμένης ανακοπής του νεοταξίτικου Αρμαγεδώνα που συνθλίβει τη χώρα...

Αλλά δε δίστασε σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές να συμπαραταχθεί με αυτόν ακριβώς τον Αρμαγεδώνα, σπέρνοντας σύγχυση στο ποίμνιο, και...

διευκολύνοντας ύπουλα, αντεθνικά και όχι μόνο παιχνίδια και σχεδιασμούς.

Έτσι, στη βάση αυτής ακριβώς της προδιαγεγραμμένης πορείας, και με το ένα μάτι στραμμένο στις επικίνδυνες λογικές της διαθρησκευτικότητας, αυτή η θλιβερή φιγούρα, αντί να αναλάβει πρωτοβουλίες στήριξης των μαχόμενων Ελληνορθόδοξων πληθυσμών που χύνουν το αίμα τους στη Συρία και όχι μόνο από τις ανελέητες επιθέσεις των ισλαμιστών...

Αναλαμβάνει μια ακόμη πρωτοβουλία ντροπής έχοντας εξασφαλίσει τη συνενοχή της Ιεράς Συνόδου, και με πρόσχημα αυτή τη φορά τον "ανθρωπισμό", να οργανώσει άλλη μια διαθρησκευτική φιέστα στο Αιγαίο, στηρίζοντας ουσιαστικά και με δόλιο τρόπο, και τις διαθρησκευτικές λογικές, αλλά και το ύπουλο σχέδιο του Ισλαμικού εποικισμού της Ελλάδας και της Ευρώπης. 

Λέει λοιπόν η είδηση ότι...
Επίσκεψη και συνάντηση υψηλού συμβολισμού ανακοινώθηκε πριν απο λίγο στην Διαρκή Σύνοδο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - Θα επισκεφθούν ο ίδιος, ο Βαρθολομαίος, και ο Πάπας, τα hot spots, και μάλιστα θα μπουν και στη θάλασσα. 

Η συνάντηση η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει τεράστιο ενδιαφέρον και από τα διεθνή ΜΜΕ θα πραγματοποιηθεί στις 14 ή 15 Απριλίου (την μεθεπόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή) στη Λέσβο, όπου "οι επικεφαλής των δύο Εκκλησιών της Χριστιανοσύνης, θα επιχειρήσουν να στείλουν ένα παγκόσμιο μήνυμα ευαισθητοποίησης για το προσφυγικό". 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα μεταβούν στη Λέσβο σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού που αναμένεται να έχει διεθνή απήχηση. Οι προκαθήμενοι της Ορθοδόξου, της Καθολικής και της Ελλαδικής Εκκλησίας θα επισκεφθούν τo κέντρo φιλοξενίας προσφύγων (hot spot) στο νησί και θα έχουν συναντήσεις με τους διαμένοντες αλλά και τους υπευθύνους για τη λειτουργία της μονάδας.

Στον Αρχιεπίσκοπο λοιπόν μεταφέρθηκε η επιθυμία του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου, να επισκεφθεί την πατρίδα μας, ο οποίος βεβαίως έχει τους δικούς του επιτελικούς - στρατηγικούς σχεδιασμούς, και οι ελληνόφωνοι παπάδες δεν είχαν κανένα λόγο ούτε να την απορρίψουν, ούτε φυσικά και να την εκτρέψουν σε πιο στοχευμένους και έξυπνους συμβολισμούς. Απλά την αποδέχτηκαν. 

Σκοπός της επίσκεψής του, όπως υπογραμμίστηκε, είναι η "συμβολή του Πάπα στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο". 

H Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. Για την επίσκεψή αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου. 

Τι δεν καταλάβατε???

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Σχετικά μας άρθρα...

Αυτός ο παπάς θα είναι το μαύρο στίγμα στην ιστορία ενός ταπεινωμένου λαού

Πως γίνεται αυτή μαύρη φιγούρα να εμφανίζεται όχι όταν τον χρειάζεται ο λαός αλλά όταν πρέπει να στηρίξει την κατοχική διοίκηση???

Υπουλο μήνυμα υποταγής από τον προσκυνημένο Ιερώνυμο

Πισώπλατο χτύπημα με αβανταδόρο τη θλιβερή μαύρη φιγούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου